Μαθητές της πρώτης τάξης του 3ου Γυμνασίου βρέθηκαν σήμερα στο γραφείο του δημάρχου, κ.Σμυρνιώτη, προκειμένου να του θέσουν τα ερωτήματα του γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης.

dhmarxeio

Τα παιδιά έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον Δήμαρχο, ο οποίος τους εξήγησε όλα τα βήματα για μια σωστή ανακύκλωση.

 

Ο δήμαρχος εξήγησε στα παιδιά το πώς πρέπει να είναι τα υλικά που τοποθετούμε στους κάδους ανακύκλωσης, ενώ απάντησε και στα ερωτήματα τους σχετικά με το εάν και κατά πόσο είναι εφικτό να ανακυκλωθεί το τηγανέλαιο, εάν ανακυκλώνονται ή όχι τα χαρτιά που είναι σκισμένα σε πολύ μικρά κομμάτια, στο εάν ανακυκλώνονται τα γκαζάκια και εάν πρέπει να τα βάζουν και αυτά στους μπλε κάδους και άλλα πολλά ερωτήματα.

 

Όπως μας ενημέρωσε και ένας εκ των καθηγητών του σχολείου που συνόδευε τα παιδιά, στο σχολείο υπάρχει κομποστοποιητής και έτσι τα παιδιά έρχονται καθημερινά σε επαφή με την ιδέα της ανακύκλωσης.

 

Στο τέλος της συνάντησης ένας από τους μαθητές, έδωσε στην κάμερα την δική του εκδοχή για την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, καλώντας παράλληλα όλους όσους δεν ανακυκλώνουν, να το κάνουν άμεσα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και εκείνοι στην προσπάθεια που γίνεται.

 mathites

Δείτε βίντεο από την συνάντηση:

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: