''Πουθενά αλλού δεν ασκείται προς τους εκπαιδευτικούς τέτοια πίεση, όπως συμβαίνει στην Πελοπόννησο''

ekpaid-silalΣτην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία από τους συλλόγους εκπαιδευτικών όλης της Πελοποννήσου , καθώς και αντιπροσωπεία από την διδασκαλική ομοσπονδία. 

 

Οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν κάτω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Πελοποννήσου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, καθώς όπως υποστηρίζουν πως σε κανένα άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα δεν παρατηρείται το φαινόμενο των αφόρητων πιέσεων που ασκούνται στους εκπαιδευτικούς στην Πελοπόννησο.


Εκπαιδευτικοί που βρτέθηκαν στην διαμαρτυρία, τόνισαν πως ασκούνται τεράστιες πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς από την διοίκηση της περιφερειακής εκπαίδευσης Πελοποννήσου, προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός προγράμματος αξιολόγησης στο οποίο είναι αντίθετοι.

 

Ο κ.Κομνηνός Μαντάς,αντιπρόεδρος της διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), ανέφερε χαρακτηριστικά: ‘’Αυτή την στιγμή χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο , το οποίο να επιβάλλει τους ρυθμούς που επικαλείται η περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου, πιέζονται οι συνάδελφοι να προχωρήσουν σε μια διαδικασία στην οποία είναι αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ασκείται τόσο μεγάλη πίεση στους εκπαιδευτικούς για συνεδριάσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που δεν υπάρχουν πουθενά και μάλιστα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση που ορίζει η περιφερειακή διεύθυνση κάτι που αναιρεί την ίδια την συνεδρίαση’’.

 

Δείτε βίντεο:

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

  • Επισκέπτης - Ο Δια/σιμότητας

    Tripolis 221 00, Greece

    Βρε βρε καλώς τους ευαίσθητους (συν)αδέλφους για την ΜΗ αξιολόγηση τους, για την μη αξιολόγησης των μαθητών τους, για την ΜΗ αυτό-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων τους.
    Ως (συν)αδέλφοι, αυτή τη γλυκιά λέξη, φοβάμαι ότι δεν θα μπορούμε να προσφωνούμε έτσι ο ένας τον άλλον, για πολύ καιρό ακόμα.

    Τι σας φοβίζει (συν)αδέλφοι στην αξιολόγηση σας;
    Τι σας φοβίζει (συν)αδέλφοι στην αξιολόγηση των μαθητών σας;
    Τι σας φοβίζει (συν)αδέλφοι στην αυτό-αξιολόγηση των σχολικών μονάδων σας;

    Που ήσασταν όταν καταργούσε ο Αρβανιτόπουλος, εν μια νυκτί ολόκληρους τομείς στην Τεχνολογική εκπαίδευση ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και έστελνε στα αζήτητα 2400 (συν)αδέλφους σας;

    ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ;
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ;
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥΣ;

    Έκανε κανένας από εσάς έστω και μια μέρα απεργία;
    Το Σεμπτέμβρη του 2013 όταν οι ΕΛΜΕ είχαν την ευκαιρία της απεργίας διαρκείας για την επαναφορά όλων των ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΑ (συν)αδέλφων σας στα σχολεία τους, που ήσασταν; Που ήταν η αλληλεγγύη σας και η ευαισθησία σας, όπως έκαναν οι πανεπιστημιακοί για τους δικούς τους συναδέλφους;
    Ακόμα και σήμερα που τρίζουν τα πόδια στις σχολικές σας καρέκλες, γιατί έρχεται και η δικιά σας σειρά της διαθεσιμότητας, δεν αναφέρατε καμία κουβέντα συμπαράστασης στους υπό απόλυση χωρις αξιολόγηση (συν)αδέλφους σας.

    Ε λοιπόν κυρίες και κύριοι Εκπαιδευτικοί, εδώ και τώρα όλοι να αξιολογηθείτε. ΟΛΟΙ.

    Γιατί έτσι θα καταλάβετε τι εστί βερίκοκο.
    Είχαμε την ευκαιρία τον Σεμπτέμβρη του 2013 για απεργία διαρκείας , να καταρρεύσει όλη η πολιτική της συν-κυβέρνησης και να σταθεί η Εκπαιδευτική κοινότητα στα πόδια της για τους μαθητές της και την κοινωνία.
    Τώρα πλέον είναι αργά(;), δεν έχετε δίπλα σας ούτε τους ματωμένους και υπό απόλυση πρώτους Εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.
    Φοβάμαι ότι μας πείσανε ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να φάμε ο ένας τον άλλον.
    Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να μην συμβεί αυτό.
    Σηκώστε το γάντι τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
    Τώρα πλέον που το γνωρίζουμε πως η εκπαίδευση είναι ένας χώρος του δημόσιου, μαζί με την υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν στοχοποιηθεί από τρόικα και συν-κυβέρνηση για τις επόμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
    Τώρα πλέον που γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς της συν-κυβέρνησης να μειώσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια.
    Οι (Συν)αδέλφοι σας σε διαθεσιμότητα σας προσκαλούν.
    http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=7177

    Καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22/3/14.
    Να επιστρέψουν οι τομείς και ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.
    Όχι στο κλείσιμο σχολείων.
    Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο.
    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
    Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
    Να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
    Όλοι στις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις και την απεργία.
    Και επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν σας έχει καεί καρφάκι για αυτούς που είναι ακόμα σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με απόλυση ενημερωθείτε για το χρονικό της διαθεσιμότητας εδώ https://www.youtube.com/watch?v=wd-rLTLI_HQ
    μπας και ευαισθητοποιηθείτε,
    έστω και τώρα,
    έστω και μέσω της επικείμενης αξιολόγησης,
    για να μην βρεθεί κανένας άλλος σε διαθεσιμότητα-απόλυση.

    Ενας (συν)αδέλφος με δύο πτυχία και μεταπτυχιακό, σε διαθεσιμότητα.

    Σαν 0 Σύντομο URL:
Κατηγορία: