lignitosimo giannakoyrawΈργα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ εντάχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού πόρου -λιγνιτόσημου.
Τα χρήματα (που αντιστοιχούν στο ποσοστό της Περιφέρειας Πελοποννήσου) για τα έργα προέρχονται από εκπτώσεις προηγούμενων έργων, αφού , παρά τις όποιες κινήσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι τώρα από την Πειφερειακή ενότητα Αρκαδίας , η ΔΕΗ χρωστά από τον πόρο 11, 5 εκατομμύρια ευρώ (έχουν να δοθούν χρήματα από το 2012).


Τα έργα αφορούν στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης (και σε περιοχές της Γορτυνίας) και αν και μικρά είναι σημαντικά για τη δημιουργία υποδομών στις ανωτέρω περιοχές τόνισε σε  δηλώσεις του Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ενώ συνέχισε λέγοντας "Αποφασίσαμε μάλιστα να έχουμε μία συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για να ακούσουμε τις προθέσεις του για το πότε θα δοθούν τα χρήματα που μας οφείλονται.
Στον προγραμματισμό μας είναι να έρθουμε σε επικοινωνία και με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ώστε να δούμε από κοινού πώς μπορούμε να αναδείξουμε περισσότερο το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης. Επιπλέον θέλουμε να αναπτυχθεί στην περιοχή ο περιπατητικός τουρισμός και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην δημιουργία μονοπατιών."

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: