saoo01Εδώ και έξι χρόνια ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων ξεκίνησε, με πολλές δυσκολίες και με πενιχρά οικονομικά μέσα, τον σχεδιασμό, τον καθαρισμό, τη διάνοιξη και την σηματοδότηση ενός δικτύου πέντε αλληλοτεμνόμενων και διαμπερών διαδρομών στον ορεινό όγκο του Μαινάλου.

Η ανάδειξη σχεδιάσθηκε κατά τρόπον ώστε να πραγματωθεί ο τριπλός στόχος της αειφορίας, της προστασίας της φύσης και της ασφαλούς οικο-περιήγησης.
Επιθυμητό αποτέλεσμα της οικοπεριήγησης, είναι να επιτευχθεί η τόνωση της τοπικής οικονομίας από τους περιηγητές οι οποίοι, κατά την μετάβασή τους από τον έναν Μαινάλιο οικισμό στον άλλο, θα διαμένουν, θα διατρέφονται και θα αγοράζουν είδη πρώτης ανάγκης και τοπικά προϊόντα από τους οικισμούς αυτούς.
Εσχάτως (μετά την σηματοδότηση 300 περ. χιλιομέτρων διπλής διαδρομής -και αφού έγινε αντιληπτό ότι μόνον θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει η πολύπλευρη αυτή προσπάθεια) τοπικοί σύλλογοι, επαγγελματίες και κάτοικοι των οικισμών αυτών υιοθέτησαν την προσπάθειά μας και συμμετέχουν ενεργά στο έργο αυτό.
Στο πλαίσιο αυτό οι τοπικές κοινωνίες καθαρίζουν και διανοίγουν μονοπάτια με την βοήθεια του ΣΑΟΟ. Το Σάββατο 02 08 2014, κάτοικοι των Μαγουλιάνων, του πανέμορφου αυτού οικισμού που φωλιάζει στα 1350 μ., πήραν τις αξίνες, τα πριόνια και τα άλλα εργαλεία τους και καθάρισαν το μονοπάτι που οδηγεί από το χωριό στο Ασκηταριό της Σφυρίδας –συνεπικουρούμενοι από τέσσερεις ορειβάτες του ΣΑΟΟ. Συνέχισαν, δε, και την επόμενη ημέρα, καθαρίζοντας μονοπάτι εντός των ορίων του χωριού.
Ο ΣΑΟΟ επιθυμεί να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες για τον ζήλο που επέδειξαν και επιδεικνύουν σε έναν τομέα στον οποίο η εθελοντική συνεισφορά του συλλόγου μας υπήρξε πρωτοπόρα.
Ακολουθεί στις 08 και 09 08 η δράση των κατοίκων της Βυτίνας –και έπεται συνέχεια.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: