parko yiroy«Η χώρα μας κυριαρχείται από πολιτική φτώχια οραμάτων που οδήγησαν στην οικονομική φτώχια του λαού» υπογράμμισε η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ενημέρωσης για την πορεία των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στον Τυρό. Έργα σαν το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού αποτελεί μία μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για την περιοχή που όμως όσο μικρό και να φαίνεται τόσο οραματικό είναι στην ανάδυση της «Ριβιέρας της νότιας Κυνουρίας» σημείωσε στην συνέχεια η Εύη Τατούλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός της κυρίας Τατούλη, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Μπάμπης Λυσίκατος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπακούρης, ο αντιδήμαρχος Ν. Κυνουρίας κ. Τριανταφύλλου, εκπρόσωποι της εταιρίας που έχουν αναλάβει τη μελέτη του έργου, καθώς και κάτοικοι της Νότιας Κυνουρίας οι οποίοι πληροφορήθηκαν για τα οφέλη δημιουργίας ενός τέτοιου έργου.

Η κυρία Εύη Τατούλη τόνισε ότι ο Τυρός και το Λεωνίδιο είναι τόποι με μεγάλη αυτάρκεια που θα κατορθώσουν να διασωθούν με τέτοια αναπτυξιακά σχέδια όπως το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού. «Για μένα η Κυνουρία δεν είναι απομακρυσμένη επαρχία, είναι η πατρίδα μου, για αυτό νομίζω ότι στους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε, ακόμη και αν κάποιος δεν ζει μόνιμα εδώ, πάντοτε ονειρεύεται να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο, θα έλεγα, αν οι εποχές γίνουν ακόμη πιο δύσκολες τουλάχιστον κάποιοι τόποι να διασωθούνε. Το έχω πει πολλές φορές, αυτός ο δήμος, της νότιας Κυνουρίας, τόσο το Λεωνίδιο όσο και ο Τυρός έχουν μία μεγάλη ιδιαιτερότητα. Είναι τόποι με μεγάλη αυτάρκεια. Και αυτό σημαίνει ότι όταν έχεις τουρισμό με την εξωστρεφή του άποψη και παραγωγή πάλι με την εξωστρεφή της άποψη, νομίζω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να μπεις σε ένα δρόμο ανάπτυξης την ώρα που οι άλλοι χαροπαλεύουν ανάμεσα σε όλα αυτά που ακούμε να λέγονται και μας μαυρίζουν τη ζωή», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τατούλη.

Σε σχέση με το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού, η πολιτευτής Αρκαδίας τόνισε ότι ο Τυρός αναζητά τη δική του ταυτότητα και έφερε ως παράδειγμα το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. «Ο Τυρός έχει μία ιδιαιτερότητα για όσους έρχονται εδώ. Έχει μία μοναδική Ριβιέρα. Θα έλεγα ότι είναι η Ριβιέρα της νότιας Κυνουρίας. Ο Τυρός είναι ένα μέρος με εξαιρετική ιστορία ανθρώπων της θάλασσας και πραγματικά μερικές φορές, πραγματικά πιστεύω ότι αν ερχόταν ένας Γερμανός στο Δήμο νότιας Κυνουρίας και έβλεπε τους παραγωγούς και τους ψαράδες θα έβλεπε ότι αυτοί είναι η πραγματική Ελλάδα και δεν είναι η πραγματική Ελλάδα αυτή που πολλοί έχουν στο μυαλό τους».

Η κυρία Τατούλη τόνισε ότι το πρώτο Καταδυτικό Πάρκο της Πελοποννήσου θα βρίσκεται στον Τυρό, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό. «Το καταδυτικό του Τυρού εντάσσεται σε ένα σχέδιο με καταδυτικά πάρκα σε ολόκληρη την Πελοπόννησο και ασφαλώς είμαστε ως Κυνουριάτες εξαιρετικά χαρούμενοι που το πρώτο ξεκινάει από εδώ. Ασφαλώς και πρέπει να ευχαριστήσουμε εμείς από την πλευρά μας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου , η οποία έδωσε τα χρήματα από την τεχνική βοήθεια και μάλιστα συγκρουόμενη και με το Υπουργείο που έχει κλείσει την κάνουλα των χρηματοδοτήσεων και στο τέλος θα ήθελα να πω το εξής ότι όταν με το καλό το έργο αυτό ευοδωθεί, υπάρχουν πολλές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής».

Η κυρία Τατούλη υπογράμμισε μιλώντας σε αρκαδικό σάιτ ότι «αυτό το Καταδυτικό Πάρκο του Τυρού, σε συνδυασμό με το ανάγλυφο της Νότιας Κυνουρίας, το Αναρριχητικό Πάρκο και την αρχιτεκτονική του Λεωνιδίου, μπορεί να κάνει ένα πολύ hot προορισμό τη Νότια Κυνουρίας, κυρίως για τον εισερχόμενο τουρισμό».

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: