Lets do it 2016O Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού συμμετέχει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It» που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».
Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου Μουστού, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και από ώρα 09:00 π.μ., με συνάντηση στο πανοραμικό σημείο θέας της λιμνοθάλασσας. Ο υγρότοπος Μουστού είναι μια περιοχή ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο "NATURA 2000", ιδιαίτερα ευαίσθητη και σημαντική, καθώς φιλοξενεί πολλά σπάνια, απειλούμενα και προστατευόμενα είδη παρυδάτιων και υδρόβιων πουλιών.


Με κοινό σύνθημα της εκστρατείας «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της προστατευόμενης περιοχής στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και στην διάδοση του εθελοντισμού, ο Φορέας Διαχείρισης σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής Εθελοντών του Let's do it Greece και με την υποστήριξη της δράσης από την εταιρεία Sanitas, ο Φορέας Διαχείρισης θα παραλάβει και θα διαθέσει στους συμμετέχοντες κατάλληλο εξοπλισμό με υλικά καθαρισμού (γάντια, σακούλες απορριμμάτων και σακούλες ανακυκλώσιμων), προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και η μεταφορά των απορριμμάτων.
Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Παρακολουθείστε στον παρακάτω σύνδεσμο το επίσημο βίντεο προώθησης της δράσης “Let’s do it Greece 2016” https://www.youtube.com/watch?v=4jvE1RgFUs8&feature=youtu.be

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021 εσωτ. 5, Fax: 27550 22806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web: www.fdparnonas.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: