ARXIEPISKOPOS LEONIDIO11Την Κυριακή 27η Απριλίου 2014 και περί ώρα δωδεκάτη μεσημβρινή τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού και τα Εγκαίνια του καινούργιου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Λεωνιδίου « Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ».

Το καινούργιο αυτό Εκκλησιαστικό Γηροκομείο του Λεωνιδίου « Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ», εγκαινίασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ συνεπικουρούμενος εκ του επιχώριου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ.

Την Θεμελίωση του ως άνω έργου είχε ευλογήσει το Σαββάτο της 17ης Ιουλίου του έτους 2010 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Παρόντες στα Ιερά Εγκαίνια ήταν ο Κλήρος και ο Λαός της Κυνουρίας, οι τοπικοί άρχοντες της Κυνουρίας, αρχές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, καθώς και άρχοντες του πολιτειακού και πολιτικού χώρου του Νομού Αρκαδίας, παρουσία του Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Το νεοαναγειρόμενο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λεωνιδίου « Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ» είναι μία άριστη και πολλά υποσχόμενη Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων η οποία θα εξυπηρετεί της ανάγκες τις Κυνουρίας.

Σκοπός της Μονάδας αυτής είναι όπως εξυπηρετεί ηλικιωμένα άτομα, καθώς και χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι θα φιλοξενούνται σε ένα κτίριο 6.093,27 τ.μ, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Πόλεως του Λεωνιδίου και ειδικότερα στην θέση «Σίος».

Η νέοεγκαινιασθείσα Μονάδα είναι δυναμικότητας 15 μονόκλινων και δίκλινων θαλάμων για τη διαμονή 22 αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και 6 μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων, έχοντας ακόμα 2 κλίνες προσωρινής νοσηλείας.

Το ως άνω Πρότυπο Κτίριο της Φροντίδας Ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων περιλαμβάνει ισόγειο, δύο ορόφους και δώμα.

Εντός αυτού πέραν των κλινών διαμονής των τροφίμων, υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Λεωνίδου, όπως επίσης φυσικοθεραπευτήριο, πισίνα ιαματικού χαρακτήρα- ειδικά λουτρά, ιατρείο, μαγειρείο, τραπεζαρία, αίθουσα δεξιώσεων, γραφεία, υποδομές με βοηθητικούς χώρους κ.α.

Η Μονάδα οικοδομήθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καρυάς Κυνουρίας και είναι Ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Τα πρώτα βήματα μελετών και ανεγέρσεως τα είχε επωμιστεί προσωπικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ο οποίος από του έτους 1995 αγωνιούσε να ανεγείρει ένα τέτοιο Γηροκομείο στην Κυνουρία δια την μεταφορά των τροφίμων του είδη υπάρχοντος Γηροκομείου Λεωνιδίου σε μία αξιοπρεπέστατη μονάδα φιλοξενίας γερόντων και χρονίως πασχόντων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας πιστεύοντας το όραμά του και ακολουθώντας την καρδιά του, επέτυχε στην πορεία κάνοντας συντονισμένες ενέργειες να εντάξει την ως άνω Ευαγή Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Άξονα Προτεραιότητας «08 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» (ΕΣΠΑ), καθώς επίσης και να συγχρηματοδοτηήθηκε το έργο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σημαντική ήταν η στήριξη του ως άνω έργου εκ του Περιφερειάρχου Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη το έτος 2013 με την υπογραφή της συμβάσεως μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως και Περιφερείας Πελοποννήσου.

Πλέον Κλήρος και Λαός της Κυνουρίας και της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας μαζί με τον Επίσκοπό τους έχουν έναν παραπάνω λόγω να καμαρώνουν για το ως άνω έργο - αριστούργημα, το οποίο θα εξυπηρετεί και θα κοσμεί την Κυνουρία και την Πόλη του Λεωνιδίου.

https://www.youtube.com/watch?v=AV7FrNbqpqg

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: