konstantopoulos-odisseas-kalhΓια την εκλογή Προέδρου
Η προεκλογική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να σέρνεται για πολύ καιρό. Το πολιτικό τοπίο πρέπει να είναι ξεκάθαρο ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.


Ο κόσμος δεν πρέπει να πάει στις εκλογές ούτε κάτω από φόβο αλλά ούτε και κάτω από δημαγωγία . Ούτε καταστρέφεται η Χώρα ούτε όλα είναι δυνατό να γίνουν σε μια μέρα.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ
Επανέλαβε, δια στόματος Λαφαζάνη, τις ουτοπικές εξαγγελίες για μονομερή διαγραφή χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών. Όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο κος Λαφαζάνης έχει ξεκάθαρη πολιτική άποψη σε αντίθεση με πολλούς άλλους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πχ. αυτούς που εκφράζουν επιθυμία συνεργασίας με πρόσωπα που διαχειρίστηκαν «Μνημόνια» ή, άλλα που δεν έχουν καμία ιδεολογικοπολιτική συγγένεια.
Για τους ανεξάρτητους Βουλευτές
Όλοι προέρχονται από κόμματα και κρίνονται για τις επιλογές και την πορεία τους από το 2009 και μετά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολιτική τους διαδρομή παρά τις προσπάθειες που γίνονται για το αντίθετο. Η προεδρική εκλογή δεν πρέπει να γίνει «πλυντήριο» για κάποιους από αυτούς.
Για το ΠΑΣΟΚ
Σε εμάς στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί μόνο η λέξη ΕΥΘΥΝΗ. Αναλάβαμε το 2009 σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση , συνεχίσαμε την ίδια πολιτική την οποία, στην πορεία ακολούθησαν και άλλοι θεωρώντας ότι είναι ο μόνος δρόμος ασφαλής εξόδου από την κρίση. Συνεχίζουμε ενωμένοι ως Παράταξη, με την πεποίθηση ότι η Χώρα χρειάζεται ηρεμία, ρεαλισμό και εθνική ενότητα.
Για το ΕΣΠΑ
Προχθές εγκρίθηκαν όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά προηγουμένως ψηφίστηκε ο νέος Νόμος ΕΣΠΑ που ήταν προαπαιτούμενο. Κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν τον ψήφισε, ώστε να έρθουν 27 δις στην Χώρα, κάτι που προκαλεί εύλογες απορίες για το μοντέλο ανάπτυξης και απασχόλησης που πρεσβεύουν.

 

Σημεία συνέντευξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας στην Εκπομπή του ΣΚΑΙ: «Πρώτη Γραμμή» με τον Δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή. Τρίτη 23/12/2014

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: