eyi tatoyli 1Η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη μίλησε για όλους και για όλα στον ραδιοφωνικό σταθμό Αρκαδία 93.8 και στην εκπομπή «Ραντεβού στις 8» της Δέσποινας Αρσένη. Η κυρία Τατούλη μίλησε για την αγάπη της για την πολιτική, για την οικογένειά της, για τα σχέδιά της, για την επόμενη ημέρα για το κόμμα της, για την Ευρώπη και φυσικά για τον τόπο της την Αρκαδία.

Η γενιά μου πρέπει να ενδιαφερθεί για τα κοινά

Η κυρία Τατούλη εξήγησε ότι το οικογενειακό πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ανατράφηκε ήταν και το έναυσμα που έλαβε από πολύ μικρή ηλικία για να ασχοληθεί με τα κοινά. «Δεν είναι πολύ της μόδας να ασχολούμαστε με την πολιτική. Ήταν κάτι που με έχει θορυβήσει, υπό την έννοια ότι αν δεν σηκωθούμε εμείς από τον καναπέ, τότε πολύ φοβάμαι ότι αυτό που λένε πολλοί ότι οι νεότερες γενιές είναι απολίτικες, θα βγει αληθινό. Γιατί όταν ουσιαστικά δεν εμπλέκεσαι εσύ που είσαι το μέλλον, τότε αφήνεις άλλους να το φτιάξουν για σένα. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την πορεία της χώρας».

Η ΝΔ έχει βιώσιμο και ρεαλιστικό πρόσωπο

Η υποψήφια Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία επέλεξε αυτό τον χώρο γιατί έχει ένα ρεαλιστικό πρόσωπο.

«Αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα πάσχει από αναξιοπιστία. Πρέπει να διακρίνουμε τα πρόσωπα από τους θεσμούς. Πρόσωπα αναξιόπιστα υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Κανείς πολιτικός δεν έρχεται από παρθενογένεση. Εκείνο το οποίο οφείλουμε εμείς που έχουμε σχέση με τα κοινά για το ποιος είναι ο ιδεολογικός χώρος που μας εκφράζει έχει να κάνει με τη χαρτογράφηση του ίδιου του χώρου. Η ΝΔ για εμένα είναι μία κεντροδεξιά παράταξη που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία με ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό και αυτοχρηματοδοτούμενο, κοινωνικό πρόσωπο. Υπάρχουν δύο πόλοι, αυτός που με ρεαλισμό θέλει να μιλήσει με ειλικρίνεια για το αύριο, στον οποίο συναντάται η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά σε έναν βαθμό. Και από την άλλη πλευρά έχουμε ένα πιο ριζοσπαστικό σύστημα, το οποίο δεν μίλησε με αλήθειες και δεν έκανε διατυπώσεις τεκμηριωμένες. Ουδεμία ουσιαστική συζήτηση έγινε για το μέλλον της χώρας. Οι τρίτοι πόλοι επιδιώκουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Δεν είναι όμως εκείνοι που θέτουν την ατζέντα. Οι δύο βασικοί πόλοι χρειάζεται να κριθούν για το ποιος θα κυβερνήσει στο μέλλον».

Τώρα μιλάμε με αξιοπιστία στην Ευρώπη

« Η συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ικανοποίησε. Ασφαλώς και έγιναν λάθη. Τώρα μιλάμε με κάποια αξιοπιστία στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι προϊόν κάποιων μικρών επιτυχιών μας. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα. Για αυτό και πρέπει τα ίδια τα κόμματα να διευρυνθούν στην κοινωνία, να αρχίσουν να μιλούν με περισσότερους πολίτες, που θα τους πείσουν να έχουν ένα ενεργό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Με αυτό το άνοιγμα θα γεμίσουν με ικανότερους ανθρώπους».

Η ακίνητη περιουσία φορολογείται σε όλο τον κόσμο

«Ασφαλώς το να φορολογείται η ακίνητη περιουσία είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Το να φορολογείται αδιάκριτα το καλύβι στις Κολλίνες με την έπαυλη, να έχουν την ίδια τιμή τετραγωνικού, το θεωρώ παράλογο», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τατούλη.

Χρειάζεται σοβαρός ιδεολογικός διάλογος

.Η κυρία Τατούλη μίλησε ακόμη για το μέλλον των κομμάτων αλλά και για το πρέπει να απομακρύνονται στελέχη από τις παρατάξεις τους

«Δεν είναι θετικό να απομακρύνονται στελέχη. Ο μόνος λόγος για να απομακρυνθεί κάποιος από την πολιτική είναι η λαϊκή δυσανεξία. Ο κατακερματισμός δεν ισχυροποιεί το πολίτευμα, ούτε την εκάστοτε διακυβέρνηση. Πόσα χρόνια έχει να γίνει ένας σοβαρός ιδεολογικός διάλογος στις παρατάξεις του χθες και του σήμερα. Βλέπουμε συνέδρια, που είναι είτε για χειροκροτητές, είτε για εσωτερικές αντιδικίες. Αυτό που χρειάζεται η ΝΔ την επόμενη ημέρα είναι το πώς θα μπορέσει να γίνει η πολιτική συνισταμένη της ένωσης της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς και στη βάση ποίων όρων. Θα είναι η ασφάλεια για την πατρίδα; Θα είναι ο χώρος της Ευρώπης και πώς τον προσεγγίζουμε από εδώ και πέρα; Θα είναι με βάση τρεις πυλώνες, υγεία, εκπαίδευση, ασφάλεια; Γιατί και η Ευρώπη αναζητά μία νέα ταυτότητα. Η Ευρώπη είναι και εκείνη μία δομή. Είναι μία γραφειοκρατική δομή με τα δικά της συμφέροντα και τις δικές της πολιτικές διαδρομές. Χθες είχαμε την εξέλιξη με τα ευρωομόλογα. Ήταν μία θετική εξέλιξη για τη χώρα. Η Ευρώπη δεν πιέζεται από ριζοσπαστικές ρητορείες. Ούτε μία χώρα, που είναι μονάδα, μπορεί να φέρει την αλλαγή. Είδαμε τον κ. Τσίπρα να περιοδεύει στον ευρωπαϊκό νότο. Είδαμε να συνάπτεται καμία συμφωνία; Όχι. Κάθε χώρα νοιάζεται πρωτίστως για το δικό της συμφέρον. Πώς να κάνουμε συμφωνία με την Ιταλία, που έχει και εκείνη δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά έχει μία παραγωγή που ξεπερνά πολλές φορές και εκείνη της Γερμανίας».

Η Ελλάδα πρέπει να ανήκει στον Βορρά

«Εγώ προσωπικά θέλω την Ελλάδα να ανήκει στον βορρά. Γιατί ο βορράς είναι εξελιγμένες κοινωνίες, όπου ο πολίτης νιώθει μία ασφάλεια και νιώθει σίγουρος ότι ό,τι δίνει στο κράτος, το εισπράττει πίσω. Η διαπραγμάτευση είναι ένα τεχνικό εργαλείο. Και εδώ φέρουν ευθύνη όλα τα κόμματα. Η διαπραγμάτευση είναι ένα όχημα, μία τεχνική. Αυτό που πρέπει να κάνει η χώρα είναι να πάει με ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο, να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Οι εταίροι μας είναι σε θέση να μας ακούσουν γιατί σε έναν βαθμό έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας που ήταν και το μεγάλο μείον της προηγούμενης περιόδου», είπε η Εύη Τατούλη.

Η Αρκαδία έχει διαφορετικές ανάγκες

«Επέλεξα μία παραδοσιακή προεκλογική εκστρατεία. Θεωρώ ότι ακόμη και ένα χωριό πέντε πολιτών αξίζει την εμπειρία. Πήγα εκεί για να ακούσω αυτά που είχαν να μου πουν. Και νομίζω ότι ο διάλογος ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικός. Άλλες οι ανάγκες της Γορτυνίας, άλλες της Κυνουρίας. Οι ανάγκες της πάνω και της κάτω Γορτυνίας. Άλλες οι ανάγκες της Τρίπολης και άλλο το μέλλον της Μεγαλόπολης. Πρέπει σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα να επαναλαμβάνονται οι επισκέψεις από τους πολιτικούς. Γιατί όταν μαθαίνεις τον τόπο μαθαίνεις και τους ανθρώπους και μέσα από τις προσωπικές σχέσεις δημιουργείς και προοπτική για τον ίδιο τον τόπο. Γιατί τι είναι ο τόπος. Οι ίδιοι οι άνθρωποί του», υπογράμμισε η κυρία Τατούλη.

Ο πολιτικός πρέπει να κάνει προτάσεις

Η Εύη Τατούλη διαπίστωσε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη. «Ο ρόλος του πολιτικού είναι να προχωρά στις προτάσεις. Ποια είναι η διατύπωση της επόμενης ημέρας. Είναι ένα πολύ δύσκολο σταυρόλεξο να λύσει κανείς. Κομβικό σημείο είναι η συνεργασία των πολιτικών κομμάτων. Η πατρίδα βρίσκεται σε μία πρωτοφανή κρίση. Αλλά και άλλες κρίσεις έχουμε περάσει στο παρελθόν και επιβιώσαμε. Και το 1928 και το 1896 και η ελληνική ιστορία έχει να θυμηθεί τέτοιες κρίσεις στην ιστορία της. Η προεκλογική περίοδος του σήμερα θυμίζει ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο του 1920 με πολλές υποσχέσεις, που αποδείχτηκαν τόσο λίγο αληθινές που ο τόπος οδηγήθηκε στη Μικρασιατική Καταστροφή. Δεν μου αρέσει να καταστροφολογώ. Η δική μου η πρόταση είναι πολύ σαφής και σε τοπικό και σε προσωπικό επίπεδο. Οφείλουμε όλοι όσοι αναδειχτούμε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να καθίσουμε γύρω από το ίδιο το τραπέζι και να πούμε για τις προτεραιότητες του κάθε νομού. Ασφαλώς και υπάρχει και ανθρωπιστική κρίση. Η ανθρωπιστική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ραβδιά και μαγικά. Δεν υπάρχει ουσία στο δημόσιο διάλογο. Δεν άκουσα να μιλάει κανείς για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν άκουσα να συζητιέται τι θα γίνει με το μέλλον της υγείας. Πώς κατηγορείς τον ένα ή τον άλλο υπουργό Υγείας, που δεν μπόρεσε να επιλύσει χρόνια προβλήματα, όταν η θητεία του διαρκεί ένα χρόνο; Μπορεί να λύσει κανείς τέτοια ζητήματα σε ένα χρόνο και χωρίς διακομματική συναίνεση; Όχι, δεν μπορεί. Νομίζω ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση της χώρας θα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκέντρωση του συστήματος. Σε ένα μεγάλο μου κομμάτι νιώθω παιδί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης πρέπει να ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου του. Μιλώ όμως και για το αυτοδιοίκητο των θεσμών».

Ο διοικητής χρειάζεται να έχει την απόλυτη ευθύνη για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

«Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο από πλευράς εξοπλισμού είναι από τα καλύτερα των Βαλκανίων. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα όσον αφορά το ιατρικό του προσωπικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η ανάγκη για ένα παιδίατρο. Αντί να προκριθεί αυτή η ειδικότητα, προκρίνεται κάποια άλλη. Και αυτό γιατί; Γιατί η κεντρική εξουσία, δεν αφήνει τη διοίκηση του νοσοκομείου να κάνει το έργο της. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να αφήσουμε το πολιτικό τηλέφωνο. Ο διοικητής χρειάζεται να έχει την απόλυτη ευθύνη για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Επειδή είμαι πεπεισμένη και το λέω ανερυθρίαστα στους πολίτες, πρέπει ο θεσμός να μην του επιτρέπει να το κάνει. Στο τέλος του χρόνου ο διοικητής πρέπει να αποδίδει στο κράτος το λογαριασμό για τα καλώς ή κακώς πεπραγμένα», είπε ακόμη η κυρία Τατούλη.

Αναφορικά με τα προβλήματα της Αρκαδίας, η υποψήφια Βουλευτής εξήγησε ότι η κάθε περιοχή έχει τα ζητήματά της. «Η Γορτυνία έχει το ζήτημα της κτηνοτροφίας, της ερημοποίησης της δικής της υπαίθρου. Δεν έχει οδικό δίκτυο, δεν έχει γιατρούς. Από την άλλη η Κυνουρία στηρίζεται στον τουρισμό και τα οδικά δίκτυα και τα λιμάνια που είναι σε εξέλιξη θα της δώσουν άλλη πνοή. Η Μεγαλόπολη έχει ένα άλλο ζήτημα. Πρέπει όλοι οι φορείς να καθίσουμε στο τραπέζι και να δούμε τι θα γίνει στη μεταλιγνιτική εποχή. Γιατί η Μεγαλόπολη περισσότερο από ποτέ απειλείται από το γεγονός ότι όλοι θέλουν να εργαστούν στη Μεγαλόπολη, αλλά είναι μία πόλη που τελικά λίγοι θέλουν να ζουν. Υφίσταται μία τεράστια οικονομική πληγή. Τα μαγαζιά της κλείνουν. Όσοι εργάζονται στη Μεγαλόπολη θέλουν να ζουν στην Καλαμάτα ή στην Τρίπολη. Πρέπει να δούμε και μία άλλη προοπτική. Η Τρίπολη είναι το διοικητικό κέντρο της Πελοποννήσου. Είμαι σίγουρη ότι και μετά την ευόδωση του αεροδρομίου θα είναι και ένας πολύ ανταγωνιστικός προορισμός».

Η πολιτική είναι η λύση στα προβλήματα

Η κυρία Τατούλη είπε ακόμη ότι η πολιτική είναι η λύση στα προβλήματα και ότι είναι αισιόδοξη από τη φύση της. «Η πολιτική είναι η λύση στα προβλήματα. Είδαμε και στη χώρα μας το μύθευμα με τους τεχνοκράτες τι κατάληξη είχε. Η λύση είναι πολιτική».

Εύνοια στην αρχή, ικανότητα στο μέλλον

Αναφορικά με τον πατέρα της Πέτρο Τατούλη και κατά πόσο είναι ευνοημένη, η υποψήφια απάντησε: «Υπάρχει μία φράση που μου είπαν χθες στο Άστρος. Υπάρχει εύνοια στην αρχή, ικανότητα στο μέλλον. Είμαι εξαιρετικά απενοχοποιημένη ως προς αυτό σε προσωπικό επίπεδο. Το γεγονός ότι μεγάλωσα σε αυτό το περιβάλλον έχει να κάνει με ότι επέλεξα αυτή τη διαδρομή. Δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο μεγάλωσα πολιτικά και αγάπησα την πολιτική. Μέσα από τη δική του πολιτική πορεία εμπνεύστηκα για τα πράγματα. Και αυτή η πολιτική με γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Και στην πολιτική σου ζωή πρέπει να κάνεις αυτό που πάντα πιστεύεις και οι πολίτες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανταποδίδουν την αξιοπιστία σου με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο».

Θαυμάζω τον πατέρα μου, η μητέρα μου είναι ο στυλοβάτης!

Η κυρία Τατούλη απάντησε και σε πιο προσωπικό επίπεδο σε σχέση με τους γονείς της. «Θαυμάζω τον πατέρα μου βαθιά σε όλες του τις εκφάνσεις και στο προσωπικό και στο πολιτικό του επίπεδο και είμαι περήφανη για εκείνον. Η μητέρα μου ήταν πάντα ο στυλοβάτης της οικογένειας και όλης της πολιτικής διαδρομής».

Εμπιστευτείτε τον καθαρό λόγο, ανεξάρτητα από παρατάξεις!

Η κυρία Τατούλη διευκρίνισε ότι οι συμπολίτες της πρέπει να εμπιστευτούν την αξιοπιστία των προσώπων στις εκλογές της Κυριακής. «Εκείνο που λέω συνήθως είναι ότι ανεξαρτήτως παρατάξεων, ανεξαρτήτως ιδεολογιών εκείνο που πρέπει να εμπιστευτούμε για το μέλλον είναι ο καθαρός λόγος και η αξιοπιστία των προσώπων. Έχουμε δει και πρόσωπα που επιδιώκουν λευκή εντολή για να συνεχίσουν ένα ανύπαρκτο έργο. Αλλά και απολίτικους. Όσον αφορά το θέμα της νεότητας: Οι νέες ιδέες δεν είναι ηλικιακό, αλλά διαγενεακό ζήτημα. Και άνθρωποι της ηλικίας μου έχουν φρέσκιες ιδέες, αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι έχουν φρέσκιες ιδέες».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: