free cyprusΤρίπολη 20-07-2016, Νίκος Δελφάκης

Μαύρη ημέρα η σημερινή πριν 42 χρόνια. Η χούντα των Αθηνών στις 15-07-1974 έκανε το γελοίο και προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, χωρίς: 1) Να έχει υπολογίσει ότι αυτό θα αποτελούσε την αφορμή για την τουρκική εισβολή. 2) Να έχει προετοιμαστεί, έστω, στρατιωτικά για μια τέτοια εισβολή ώστε να την αναχαιτίσει. Απόλυτο φιάσκο η κηρυχθείσα επιστράτευση που έδειξε διάλυση, σχεδόν, του ελληνικού στρατού, ενόσω υπήρχε στρατιωτική κυβέρνηση!! που ορκιζόταν στο στρατό και στον πατριωτισμό!!!

Η φράση του Ιωαννίδη "μας εξαπατήσατε" προς τους Αμερικάνους (ισχυρίστηκε δηλ. ότι του είχαν πει πως δεν θα γινόταν εισβολή) μάλλον επιτείνει την πλήρη ανεπάρκεια - αφασία τους, παρά την αποδυναμώνει.
Συμπέρασμα: Η πατριδοκαπηλεία και η στρατοκαυλοσύνη οδηγούν σε τραγωδίες, (αντί της επιδιωκόμενης ένωσης, όπως στόχευαν και προέβαλλαν με την Ελλάδα, το αποτέλεσμα ήταν η Τουρκία να κατέχει πάνω από το 1/3 του νησιού και να προβαίνει σε συνεχή εποικισμό των περιοχών που ελέγχει). Η προσπάθεια που γίνεται να ξεχαστούν αυτά και να μην γίνεται καμιά αναφορά για δαύτα, παρά μόνο για την "κακή μεταπολίτευση» και την «πουλημένη γενιά του Πολυτεχνείου και των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης", δεν πρέπει να περάσει.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: