agriogΤεράστιες οι καταστροφές! • Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αρκαδία!


Έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Αρκαδία και κυρίως στη περιφέρεια του δήμου Τρίπολης και την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, από τα αγριογούρουνα που κάνουν καταστροφικές επιδρομές σε καλλιέργειες.
Το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί και οι ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειες κυμαίνεται από 30% ως 50% της παραγωγής, σε σιτηρά, καστανοκαλλιέργειες και κτηνοτροφικά οπωροκηπευτικά φυτά.


Μιλάμε για καλλιέργεια σιτηρών, που έχουμε μέχρι και ολοσχερή καταστροφή καθώς και καλλιέργεια αραβόσιτου. Μιλάμε για καλλιέργειες τριφυλλιού. Μιλάμε για τους απλούς βοσκότοπους .Έρχονται μέσα στα χωριά και στις αυλές των σπιτιών και οι άνθρωποι παρακολουθούν την καταστροφή των κηπευτικών τους σαν θεατές.
. Απαιτούνται λύσεις. Απαιτούνται αποφάσεις για την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους.
Ας σκύψουν οι αρμόδιοι φορείς πάνω από το πρόβλημα ,τόσο οι Δημοτικές Αρχές και η Περιφερειακή Διοίκηση, όσο και ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ας σκύψουν με υπευθυνότητα, Η υπομονή των κατοίκων στα πληττόμενα χωριά έφτασε στα όριά της.

Πιστεύω ότι πρέπει στην επόμενη κυνηγετική περίοδο να εισηγηθεί ο κυνηγετικός Σύλλογος και ο σύλλογος Οικολόγων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τροποποίηση της έκδοσης ρυθμιστικής απόφασης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου της θήρας του αγριόχοιρου τουλάχιστον ένα μήνα περισσότερο από ό,τι ισχύει σήμερα . Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μέτρο που θα επιμηκύνει το χρόνο θήρας των αγριόχοιρων θα δώσει οριστική λύση στο θέμα του υπερπληθυσμού τους.

Δημήτρης Γιαννακούρας

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: