Την πεποίθηση ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιος του Ανδρέα, δεν θα γινόταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, εξέφρασε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός.

 

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Αυγερινός, τόνισε το ΠΑΣΟΚ "είχε δημοκρατική δομή κόμματος, αλλά ήταν αρχηγικό, ήταν ταυτισμένο με τον ιδρυτή του". "Για το αν θα παραμείνει «παπανδρεϊκό» δεν το νομίζω και δεν το εύχομαι", πρόσθεσε .

"Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιος του Ανδρέα, θα γινόταν πρόεδρος του κόμματος και μετέπειτα πρωθυπουργός;" ήταν μία από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου και η απάντηση του κ. Αυγερινού ήταν μονολεκτική και κατηγορηματική: "Όχι".

 

"Η καλύτερη περίοδος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι ήταν τα χρόνια 1977-80 και η χειρότερη το 1988-1990", επεσήμανε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι "μετά το 1981 ακολούθησε μια πορεία προοδευτικής υποχώρησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία το υποχρέωνε σε συνεχείς συμβιβασμούς".

 

Τέλος, αναφερόμενος στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: "Σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα από το παλιό. Αυτό είναι και καλό και κακό. Αυτή την ώρα μπορώ να πω ότι κρίνεται η συνέχειά του. Ολοι όσοι είχαν ενταχθεί επενδύοντας στην προοπτική της εξουσίας μετανάστευσαν μαζικά στους καινούργιους πόλους εξουσίας που δημιουργούνται. Δεν προσφέρει πια το ΠΑΣΟΚ βόλεμα, θέσεις και έδρες".

"Αυτή την ώρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ανάγκη να υπάρχει για να μη διαλυθεί, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Πέρα όμως από το ΠΑΣΟΚ όπως καταγράφεται σήμερα, υπάρχει μεγάλο προοδευτικό κομμάτι που δεν εντάσσεται στα υπάρχοντα σχήματα και δεν ξέρω αν παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ή αν περιμένει το καινούργιο", συμπλήρωσε.

enicos.gr

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: