eforia 1Peter Triantafyllos  CANADAS

 

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους απόδημους αλλά για οσους από εμάς είχαμε την τύχη ( μεταναστεύσαμε ) και ήρθαμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που λέγεται Καναδάς είχαμε την μεγαλήτερη τύχη.


Πρίν δύο χρόνια περίπου μας επισκέφτηκε φίλος από την Ελλάδα για περίπου εναν μήνα. Τον ξεναγήσαμε οσο καλήτερα μπορούσαμε. Την τελευταία βραδιά πριν το γυρισμό του στην γενέτειρα τον ρωτήσαμε για τις εντυπώσεις του για τον Καναδά . Δεν τον εντυπωσίασαν τόσο τα αξιοθέατα οπως ( Niagara Falls και άλλα ) οσο τον εντυπωσίασε ο τρόπος που ζούμε.
--- Η απάντηση που έδωσε ήταν οτι ενα μήνα εδώ προσπαθούσε να βρή κάτι στραβό και δεν μπορούσε -----
Να μην τα πολυλογούμε ο Καναδάς έχει αν όχι τό καλήτερο αλλά ένα από τα καλήτερα σύστημα υγείας στον Κόσμο. 50 χρόνια εδώ και τους τελευταίους μήνες κάθε τόσο και λιγάκι εχω πάρε δώσε με γιατρούς και δεν εχω δωροδοκήσει κανέναν ούτε εναν καφέ.
Εχουμε ενα από τα καλήτερα συστήματα πρόνοιας.
Οι Αστυνομικοί , Εφοριακοί , Τελωνιακοί , και οι υπόλοιποι Δημοσιοι υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά τους με τον νόμο.
Οι κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες σε εξυπηρετούν με ένα τηλεφώνημα.
Εαν ενα πρωϊνό θελήσω να μάθω πόσα δέντρα --- ΔΕΝΤΡΑ --- υπάρχουν στην πολιτεία του Τορόντο το μόνο που έχω να κάνω είναι να τηλεφωνήσω στην πολιτεία ( Parks & recreation department ) και θα μου πούν ακριβώς πόσα δέντρα υπάρχουν. Στο Ελλαδιστάν δεν ξέρει το κράτος πόσους υπαλλήλους έχει.
Εχουμε και εδώ προβλήματα ? Of course και έχουμε. Αλλά όταν παρουσιάζονται οι διοικούντες βρήσκουν τον καλήτερο δυνατό τρόπο και τα διορθώνουν. Δεν τα παραχώνουν.
Υπάρχουν και εδώ πολιτικοί ανίκανοι ,απατεώνες, και ψεύτες ? Of course και υπάρχουν. Αλλά οταν τους ξεσκεπάσουν πρώτα κάνουν την παραίτησή τους και μετά ζητούν συγνώμη.
Στην Ελλάδα οι διοικούντες βγαίνουν στα κανάλια και με μιά απάθια δηλώνουν κάναμε λάθη και συνεχίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα. One more time οι πολιτικοί πρώτα παραιτούνται και μετά ζητούν συγνώμη.
Για να έχουμε όλες αυτές τις εξυπηρετήσεις και ανέσεις υπάρχει και κόστος. Ο μήνας Ιούνιος είναι για εμάς τους Καναδούς FREEDOM MONTH.
freedom Month εννοεί οτι από την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα του χρόνου μέχρι τον Ιούνιο οσα χρήματα κάνουμε πηγαίνουν όλα με διάφορους φόρους στο κράτος. Μπορεί κάποιοι να τρομάξουν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα εδώ. Η $10.000 η $100.000 η $1.000.000 κάνεις το χρόνο τα μισά πηγαίνουν στο κράτος.
Τα αγαθά κόποις κτώνται. Αυτή είναι η συνταγή της ευημερίας της προκοπής και της υπερηφάνειας.
Peter Triantafyllos Toronto

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: