TSIPRAS9992Του Δημήτρη Μαυροειδόπουλου

Κύριε διευθυντά

Τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός και η αντάρα ας αποτιμήσουμε τα γεγονότα προ και μετά των τελευταίων εκλογών. Είδαμε ότι η κυβέρηση Σαμαρά επέσπευσε τις εκλογές για Πρόεδρο το Δεκέμβριο αντί για το Μάρτιο. Έτσι η Βουλή θα αποφασίσει μετά από τρεις ψηφοφορίες όχι στην εκλογή Προέδρου και Πρόεδρο να εκλέξει η επόμενη κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά πήρε αυτή την απόφαση αρνούμενη να υπογράψει πρόσθετες υπαγορεύσεις του μνημονίου, κάτι που μπορεί να επιθυμούσε και η πλευρά της τρόικας προκειμένου να βάλει στο τραπέζι του πόκερ το ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ.


Στην προεκλογική περίοδο θα κυριαρχήσουν δύο τάσεις. Ο φόβος από την μεριά των κυβερνώντων κομμάτων και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ παραβλέπει το γεγονός ότι ο πιο αδιάλλακτος άνθρωπος είναι αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα και δεν ελπίζει σε τίποτα. Ενώ ο αέρας της αλλαγής που πρεσβεύει η αξιωματική αντιπολίτευση, προτάσσοντας ότι τα μνημόνια και η λιτότητα δεν οδηγούν πουθενά, άγγιξε εκατομμύρια συμπολιτών μας που ψήφισαν ελπίζοντας σε μεταρρυθμίσεις και κοινωνική δικαιοσύνη. Πολλοί ψηφοφόροι του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα ψηφίσουν με γνώμονα το θυμό και το γινάτι. Έτσι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα πλειοψηφίσει και με το δεξιό κόμμα του Καμμένου θα σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας θα προτιμήσει τον Καμμένο αντί του Θοδωράκη και αυτό για να έχει άλλοθι στους αριστερούς του φονταμελιστές για θέματα όπως τα εθνικά και το μεταναστευτικό. Η νέα κυβέρνηση θα τρέξει για συμμαχίες ιδιαίτερα σε χώρες του Νότου, αλλά από τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται να μας χρησιμοποιούν ως λαγό επιδιώκοντας από τη Γερμανία μικρότερη λιτότητα για λογαριασμό τους. Η παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να πάρει κάποιο αντάλλαγμα υπόσχεται ριζικές μεταρυθμίσεις.
Στο αίτημα της Ελλάδος επικουρούν και οι ΗΠΑ δια στόματος Ομπάμα, με διάγγελμα ότι η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά αλλά πιστεύουμε ότι στο βάθος δεν το κάνει για μας αλλά για να αποδυναμώσει την Γερμανία. Οι Άγγλοι κινούνται πάλι το ίδιο μοτίβο αλλά για τους δικούς τους λόγους.
Εάν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ επιμένουν στην ακαμψία παρασύροντας και άλλους και μας οδηγησουν στο βάραθρο στο τέλος θα παρασύρουμε κι αυτούς μαζί. Ας μην ξεχνούν τα λόγια του Κύκλωπα προς τον Οδυσσέα: «Εσένα που μου πρόσφερες αυτό το γλυκό κρασί θα σε φάω τελευταίο». Όσοι πάλι χαιρέκακα χειροκροτούν κάθε αποτυχία και προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης ας θυμούνται αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας: «Το βόδι μπορεί να ψοφάει στα ριζά του βουνού, αλλά η ζημιά έρχεται στο σπίτι». Στο δύσβατο σταυροδρόμι που πορεύεται η χώρα μονάχη ας είμαστε για μια φορά ακόμα ενωμένοι

Δημήτρης Μαυραειδόπουλος
Αθήνα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ
pan-arcadios.blogspot.com

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: