evi tatouli708 2 0«Η εκτίμησή μου είναι ότι η ρουλέτα της διαπραγμάτευσης δεν έχει σταματήσει να γυρίζει. Οι εταίροι μας είναι σε αναμονή των κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Οι διαπραγματεύσεις τελειώνουν την τελευταία ώρα του τελεσιγράφου, που εκπνέει σήμερα. Η ελληνική κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να σκεφτεί πιο ορθολογικά».

«Πολλές φορές έχουν γίνει δημοψηφίσματα στο παρελθόν στη χώρα, αλλά πιο ανορθολογικό ερώτημα δεν έχουμε ξαναδεί. Κοιτάξτε, οι λαοί δίνουν την εντολή στις κυβερνήσεις τους να κυβερνήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία εξαιρετικά νωπή λαϊκή εντολή να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μέχρι τελευταία ρανίδα αίματος ωστόσο με μία κόκκινη γραμμή: Όλες οι διαπραγματεύσεις να υφίστανται στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, να γίνονται μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ωστόσο αυτό το ευρωπαϊκό οικοδόμημα διακυβεύεται. Τα τελευταία 30 χρόνια, δημιουργήθηκαν με κόπους, όσοι σπούδασαν τα παιδιά τους, δεν είναι απατεώνες, και αυτά που ακούγεται ότι δήθεν κακώς επλούτισε η μεσοαστική τάξη. Δεν μπορεί να διακυβευτεί αυτό που χτίστηκε με πολύ αίμα, που είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της. Έγινε με πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες».

«Τα επόμενα μέτρα που θα προτείνει η ΕΕ αν ξανακαθίσει στο τραπέζι, τι θα γίνει; Θα τεθούν πάλι σε δημοψήφισμα τα νέα μέτρα; Ο ελληνικός λαός έδωσε την εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί εντός Ευρώπης και ευρωζώνης. Δεν μπορούμε να μοιραστούμε την δική μας ανεπάρκεια και ενοχή. Οι πολίτες δεν μπορούν να έχουν ενοχές».

«Θα μου άρεσε πολύ να επαναστατήσω και να πω δεν πληρώνω άλλους φόρους γιατί και εμείς δεν είμαστε κρατικοδίαιτοι και ζούμε από την ελεύθερη αγορά. Την επανάσταση την κάνεις όταν έχεις κάποια εχέγγυα στα χέρια σου. Έχουμε μία χώρα της οποίας η οικονομική βιωσιμότητα εξαρτάται από μία έξωθεν τραπεζική χρηματοδότηση. Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και μετά που εξαρτάται από την έξωθεν χρηματοδότηση. Πρέπει να έχεις βρει τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα, όταν μία τράπεζα σου κλείσει την πόρτα. Περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πει ότι θα καθίσουν οι Ευρωπαίοι την Τρίτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Να μας πουν τι θα γίνει και στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν καθίσουν απέναντί μας. Μπορούν να κάτσουν να πουν στο λαό ότι με δική μας ευθύνη βγήκαμε από την Ευρώπη. Ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Είμαι πεπεισμένη ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο για την Ευρώπη και ζουν με το να μην επωμιστούν κανένα πολιτικό κόστος και το μόνο που εξυπηρετούν είναι η δική τους πολιτική επιβίωση».

«Ο διχασμός στο κοινωνικό υποσυνείδητο υπάρχει. Το βιώνουμε όλοι γύρω μας. Εκείνο που όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες οφείλουμε να αντιληφθούμε είναι ότι όλοι εμείς έξω από το νέο και παλιό πολιτικό σύστημα κρατιόμαστε από το ίδιο το σκοινί. Αν το σκοινί κοπεί θα πέσουμε κάτω με τον ίδιο γδούπο. Και αυτά που ακούω ότι δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα δεν ισχύουν. Όλοι έχουμε να χάσουμε από κάτι είτε λέγεται τα απολύτως απαραίτητα βιοτικά αγαθά, είτε λέγεται η ασφάλεια του παιδιού μας, είτε λέγεται η εθνική ασφάλεια του τόπου μας. Γιατί, η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα οικονομικό παιχνίδι, είναι ένα γεωπολιτικό παιχνίδι και έχουμε δει και σε άλλες χρονικές, ιστορικές συγκυρίες του τόπου μας ότι όταν μένουμε μόνοι μας, δεν είναι καθόλου μακριά ο χρόνος που οι εχθροί μας έρχονται. Το μήνυμα είναι ενότητα, σύμπνοια και αισιοδοξία για την καλύτερη ημέρα, αρκεί όλοι να σκεφτούμε λίγο περισσότερο, αυτά τα οποία θα είναι η ερχόμενη Τρίτη».

--
mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site. http://evitatouli.gr/

Fb. www.facebook.com/EviTatouli
Τwitter. @ETatouli
YouTube. Evi Tatouli
Instagram. evitatouli

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: