kke logo 390Του ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ***
Μόλις χθες στα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύτηκε μια ανακοίνωση που την υπογράφουν παραιτημένα μέλη της Ν.Ε. Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνουν «απατημένοι σύζυγοι» . Είναι όλοι αυτοί που μαζί με άλλους σκορπούσαν αφειδώς αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ο καπιταλισμός και ειδικά εν μέσω κρίσης μπορεί να γίνει ανθρώπινος, ότι οι άνθρωποι γενικά μπορούν να τεθούν πάνω από τα κέρδη και άλλα όμοια και απίθανα...


Όχι μόνο δεν έβγαλαν συμπεράσματα αλλά τώρα προσπαθούν να σκορπίσουν πάλι αυταπάτες με τα ίδια επιχειρήματα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το Γενάρη του 2015. Είναι αυτοί που θα συγκροτήσουν τοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 για να παίξουν το ρόλο ενός νέου αναχώματος στο ριζοσπαστισμό. Είναι τα ίδια στελέχη με τα κεντρικά κυβερνητικά στελέχη που μετά την ψήφιση του μνημονίου Τσίπρα σκέφτηκαν να «αποσπαστούν», ενώ όλοι μαζί πριν ενιαία σκορπούσαν αυταπάτες και ψέματα.
Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τους υπουργούς Λαφαζάνη, Στρατούλη και Ήσυχο αποφάσισαν το δημοψήφισμα παγίδα, με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ (δηλαδή της τρόικας), το ΚΚΕ πρότεινε στη Βουλή μαζί με αυτό το ερώτημα να τεθούν και άλλα δύο: Η πρόταση - Μνημόνιο της κυβέρνησης, η κατάργηση των μνημονίων αποδέσμευση από την ΕΕ. Η πρόταση του ΚΚΕ για να προστεθούν και τα άλλα δύο ερωτήματα απορρίφθηκε με σαφή παραβίαση του κανονισμού της Βουλής. Αλήθεια, αυτοί που παριστάνουν τους θεματοφύλακες των θεσμών και των κανονισμών γιατί τήρησαν σιγή ιχθύος; Γιατί η λαλίστατη πρόεδρος της Βουλής που συμπεριφέρεται σαν τους Ιμάμηδες που ερμηνεύουν το Κοράνι όπως τους συμφέρει, δεν έβγαλε μιλιά για την παραβίαση του κανονισμού;
Προφανώς γιατί το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των 47 σελίδων είχε και την δική τους υπογραφή. Το ίδιο και η συμφωνία στις 20 του Φλεβάρη. Προφανέστατα γιατί δεν τολμούν να μιλήσουν για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοροϊδεύουν το λαό ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ και με την οικονομία στα χέρια των καπιταλιστών. Την ίδια απάτη ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ Νο 1.
Τους έπιασε τώρα και ο πόνος για το μπόνους των 50 εδρών λες και πριν δεν ήταν στην κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες με υπουργούς που επί 7 μήνες στήριζε την κυβέρνηση, η οποία διατηρούσε τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και διαπραγματευόταν το δικό της, ακόμα χειρότερο. Ταυτόχρονα «οξύνουν την πάλη» στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σέρνουν την διερευνητική εντολή για να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να κερδίζουν τηλεοπτικό χρόνο... Τόσο σκληρή πάλη!!!
Ο προοδευτικός κόσμος, ο αριστερός κόσμος τα λαϊκά στρώματα που συντρίβονται και από την πολιτική του μέχρι τώρα κόμματός τους, πρέπει να τους δώσουν ένα πολιτικό σιχτίρ, ρίχνοντας «ΚΚΕ δαγκωτό στην κάλπη». Συμβάλλοντας σε ένα ισχυρό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει λόγο να απευθύνεται σε αυτό τον κόσμο και ιδιαίτερα σε αυτόν που αισθάνεται απογοήτευση και αηδία με αυτά που συμβαίνουν. Ο λαός, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που έχουν ριζοσπαστικές διαθέσεις, δεν πρέπει να επιτρέψουν να ξαναγίνουν θεατές στο ίδιο έργο, να ζήσουν νέες διαψεύσεις.
Μπορούν σήμερα, με μεγαλύτερη σιγουριά από ποτέ, να ακουμπήσουν τις προσδοκίες τους στο ΚΚΕ, να το εμπιστευτούν γιατί ποτέ δεν τους πρόδωσε ούτε έλειψε ποτέ απ' τον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει πραγματικά εναλλακτική, ρεαλιστική, ελπιδοφόρα πρόταση διεξόδου, άξονες της οποίας είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η κοινωνικοποίηση του πλούτου που έχει αυτή η χώρα.
*** Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ είναι στέλεχος του ΚΚΕ
και μέλος της Γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: