xeirapsiaΤου Δημήτρη Γιαννακούρα

 

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν την Ανάσταση του Κυρίου και σε όλες τις εκκλησίες ψάλλονται κάθε Παρασκευή οι χαιρετισμοί εἰς τήν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον, προετοιμάζοντας τους πιστούς χριστιανούς για το άγιο Πάσχα.Μαζί όμως με το Θείο Δράμα κάποιοι άλλοι ζούν το δικό τους .Το δράμα των δημοτικών εκλογών. Τα ψέμματα τελείωσαν, μπαίνουμε στην τελική ευθεία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και από εδώ και πέρα θα γίνεται της...χαιρετούρας! Μάλιστα κάποιοι υποψήφιοι ίσως μπερδέψουν τους χαιρετισμούς με τη χαιρετούρα. Όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θα βρίσκονται αυτό το διάστημα στην πρώτη γραμμή ,στις εκκλησίες όλης της χώρας και θα στριμώχνονται να πάρουν μια καλή θέση κοντά στον παπά.
Κάποιες παλιές γνωστές σκιές, περιφερόμενες, θα τείνουν χείρας προεκλογικής χαιρετούρας, με ταυτόχρονη κάμψη της μέσης! Ανομολόγητος έρωτας...
Οι παρουσίες σε γάμους, βαφτίσεις, μνημόσυνα και ό,τι μαζεύει κόσμο, θα είναι τακτικές από εδώ και πέρα, καθώς «σφίγγουν» οι μέρες για την εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου, για το Δημαρχιακό θώκο.
Θα δούμε κοστούμια, χαιρετούρες και χαμόγελα που δεν φαντάζεστε!
Υπομονή και κριτική ματιά να υπάρχει με το γέλιο να είναι άφθονο.
Από τα χτυπήματα στην πλάτη, τις αγκαλιές και τα φιλιά μέχρι τα ταξίματα, που άλλωστε δεν κοστίζουν και τίποτα, θα γίνουμε μάρτυρες σκηνών απείρου κάλλους, με στόχο την κατοχύρωση της ψήφου που όπως σιγά-σιγά όλοι αντιλαμβάνονται είναι το ζητούμενο «πάση δυνάμει» για ορισμένους.
Θα λυθούν προβλήματα αυτή την περίοδο -στα λόγια βέβαια -και θα δοθούν όρκοι και υποσχέσεις ερωτευμένων!
«Ό,τι θέλεις, αρκεί να σε έχω, για τα επόμενα πέντε χρόνια>>, θα μας λένε και μέλι θα τρέχουνε τα λόγια τα παχιά!
Κάποιος παλιός, ανύπαντρος και πρακτικός έλεγε κάποτε: «Δεν μ' ενδιαφέρει αν είναι κακόμοιρη η νύφη, πίτες μπορεί να κάνει;».Και εις άλλα με υγεία και καλές χαιρετούρες

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: