PAVLIS 93.8Σε έντονο ύφος και με επιθετικό τρόπο μίλησε για τις εκλογές Δημήτρης Παυλής. Ο δήμαρχος Τρίπολης με συνέντευξη που παραχώρησε στον "Αρκαδία 93.8" αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα με ιδιαίτερα καυστικά σχόλια...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Παυλή στον "Αρκαδία 93.8":

Για την υποψηφιότητα του: "Πρώτη φορά κατέβηκα στις εκλογές το 2010 και μετά τις εκλογές που διενεργήθηκαν ο λαός του Δήμου μας, μας έδωσε την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, με ένα ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 50% στον δεύτερο γύρο. Εγώ ουδέποτε δήλωσα σε αυτά τα χρόνια πως δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Ήταν αυτονόητο πως θα είμαι.

Έγινε βέβαια μια προσπάθεια, στην παρούσα φάση, προσέγγισης της αντιπολίτευσης για να μπορέσουμε να κατέλθουμε ενιαία με ένα όσο το δυνατόν πιο πλατύ ψηφοδέλτιο απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή. Αυτό βέβαια μέχρι σήμερα χωρίς να είναι δική μας ευθύνη δεν έχει επιτευχθεί. Βέβαια, δεν ξέρουμε ακόμα, έχουμε περίπου ένα μήνα μέχρι να κατατεθούν οι συνδυασμοί, αλλά εκτίμηση μου είναι πως μάλλον το βλέπω χλωμό να συνεργαστούμε.

Εμείς στις προηγούμενες εκλογές κατεβήκαμε ως ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο γιατί πιστεύουμε στην αυτοδιοίκηση που δεν είναι "ταμπελαρισμένη" πίσω από κόμματα και αυτό εκτιμήθηκε από τον κόσμο. Συνεχίζουμε στην ίδια λογική. Δεν έχει αλλάξει κάτι για να μας πείσει πως με την στήριξη ενός κόμματος μπορούμε να προχωρήσουμε."

Για τις συνεργασίες: "Είχαμε την ευθύνη σαν αντιπολίτευση να αποστείλουμε επιστολή συνεργασίας σε όλη την αντιπολίτευση, όπως και έγινε. Είχαμε επικοινωνία με όλες τις παρατάξεις για να ανταλλάξουμε απόψεις και για τον δεύτερο γύρο, αν και εφόσον υπάρξει. Συζητήσαμε και με τον κ. Τζιούμη και με τον συνδυασμό "Τα ΚΟΙΝΑ" και είδαμε πως δεν υπήρχε καμία διαφωνία. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να προχωρήσουμε σε κάποια δημοσκόπηση, η οποία θα μπορούσε να απεγκλωβίσει την όποια σκέψη μπορεί να είχε ο καθένας πως θα μπορούσε αυτός να ηγηθεί καλύτερα. Συμφωνήσαμε σε αυτό αλλά ποτέ δεν έγινε, και όχι με δική μας ευθύνη. Εμείς ήμασταν έτοιμοι και είμαστε και σήμερα ακόμα εάν και εφόσον το επιθυμεί ο κ.Τζιούμης να γίνει. Για εμένα η συνεργασία είναι το σημαντικότερο. Δεν θα είχα πρόβλημα να είναι επικεφαλής ο Τζιούμης, εάν και εφόσον προέκυπτε εκείνος ως επικεφαλής μετά την δημοσκόπηση. Εάν και εφόσον για το καλό της πόλης μπορούμε να είμαστε μαζί θα το κάναμε και αύριο το πρωί. Εξάλλου όπως σας είπα αυτό είχε συμφωνηθεί αλλά αθετήθηκε η συμφωνία. Ήμασταν και εμείς και "Τα ΚΟΙΝΑ" έτοιμοι και η έτερη πλευρά δεν συμμετείχε. Οι λόγοι είναι σαφείς για τους οποίους έκαναν πίσω. Υπάρχει μια ομάδα που δεν θέλει την συνεργασία και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Και για να κλείσει αυτό το θέμα από την δική μας πλευρά, δεν είχε κανείς αντίρρηση για συνεργασίες χωρίς προαπαιτούμενα. Για εμάς πάντως ο "αντίπαλος" δεν είναι η αντιπολίτευση, αλλά η σημερινή δημοτική αρχή και είμαστε ξεκάθαροι πως στον δεύτερο γύρω θα είμαστε με αυτόν που θα είναι απέναντι στον Γιάννη Σμυρνιώτη".

Για τον Νίκο Τσιαμούλο: "Ο Νίκος Τσιαμούλος δεν ήταν στο τραπέζι των συζητήσεων για πιθανές συνεργασίες. Δεν συμμετείχε σε καμία συζήτηση. Του έγινε πρόταση αλλά δεν συμμετείχε. Θέλω να ξεκαθαρίσω και κάτι για τον κ. Τσιαμούλο, σχετικά με το ότι ήταν βασικός μου συνεργάτης και πρώτος στις εκλογές από την παράταξη μας. Η σταυροδοσία και η πρώτη ή η δεύτερη θέση δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ο καθένας έχει μία ψήφο, την δικιά του. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ο Νίκος επέλεξε μια πορεία και δεν στάθηκα εμπόδιο στην προσπάθεια του. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός στο θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων και των θεμάτων, να μιλάμε για την ταμπακιέρα και όχι για οτιδήποτε άλλο που προσπαθούν κάποιοι προεκλογικά να δημιουργήσουν ως ζήτημα. Η αντιπολίτευση που κάναμε ήταν πολύ σκληρή. Δεν μπορεί κάποιος, ο οποίος είναι δίπλα σου και είναι σαν να λέμε αντί εμού και του έχω δώσει δύναμη, να αποποιείται ξαφνικά τις ευθύνες και να λέει φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα".

Για τα ΜΜΕ και το"τάισμα": "Η όποια τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο καταγράφεται στα πρακτικά, αλλά είναι αλλιώς να γνωρίζει και ο κόσμος τα όσα γίνονται και λέγονται στο συμβούλιο. Πριν από τις εκλογές είχαμε κάνει μια συμφωνία πως τα συμβούλια θα μεταδίδονται ζωντανά, αλλά ο Σμυρνιώτης δεν το έκανε γιατί δεν το βόλευε. Εκεί θα φαινόταν η απόλυτη γύμνια του και θα φαινόταν και ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Τα ΜΜΕ που βρίσκονται εκεί, δεν μπορούν να κάτσουν σε όλο το συμβούλιο. Εμείς κάναμε συνεντεύξεις μετά από τα συμβούλια, αλλά είναι αλλιώς να το βλέπει ο κόσμος το συμβούλιο.

Υπάρχουν ΜΜΕ που για εμένα είναι αντικειμενικά και άλλα που δεν είναι αντικειμενικά και ο κόσμος τα γνωρίζει, όπως γνωρίζει και τη σχέση τους με τον Δήμο. Υπάρχουν και παραστατικά για πληρωμές και αυτά είναι εις γνώση μας. Ξέρουμε ποιοι προσπαθούν να κάνουν τα παιχνίδια τους και ποιοι όχι. Καταλαβαίνω πως κάποιοι ίσως να έχουν οικονομικά προβλήματα αλλά όταν βγαίνεις προς τα έξω πρέπει να βλέπεις όλες τις παρατάξεις το ίδιο. Έχω απαίτηση όταν προβάλλεται ο δήμαρχος να προβάλλεται και η άποψη των άλλων. Πολλές φορές είχαμε αντίθετη άποψη και την καταγράψανε με τρεις γραμμές. Έχει σημασία βέβαια τι εντολές έχουν κάποιοι τι πολιτική ακολουθούν κάποια ΜΜΕ και ο εάν υπάρχει λογοκρισία. Όταν το κατήγγειλα αρχίσανε να μου λένε "μήπως εννοείται εμάς;". Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται".

Για τις απευθείας αναθέσεις της δημοτικής αρχής: "Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Απλά η ανάθεση πολλές φορές είναι απαραίτητη γιατί μπορεί να είναι κάτι επείγουσα. Εδώ όμως μιλάμε για βιομηχανία αναθέσεων. Δεν είμαι ενάντια στις αναθέσεις, είμαι ενάντια στην βιομηχανία αναθέσεων. Μπορεί αν έχει δώσει έργα για παράδειγμα σε 50 εργολάβους, αλλά ένας εξ αυτών να έχει πάρει 100 αναθέσεις και ο άλλος μόλις 1. Για όλα αυτά υπάρχουν λίστες. Είναι ύποπτα αυτά. Εμάς μας έχει ενοχλήσει επίσης αφάνταστα να υπερκοστολογούνται έργα. Δεν γίνεται μια εργασία που την έκανε ένας Δήμος με 5.000 να την κάνει η δική μας δημοτική αρχή με 12.500 ευρώ, για ένα έργο μάλιστα που είναι ακριβώς το ίδιο και σε μια εποχή μάλιστα που έχουν πέσει οι τιμές".

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις δηλώσεις του κ. Σμυρνιώτη για μείωση των πολιτιστικών δαπανών 54% σε δύο χρόνια (2010-2012): "Νομίζω τα έχει μπλέξει ο δήμαρχος τα πράγματα και δεν λέει αλήθειες. Το 2010 δεν μιλάμε μόνο για τον δήμο της Τρίπολης. Μιλάμε για 8 δήμους και μάλιστα σε μια περίοδο με άφθονα χρήματα. Τι έκανε λοιπόν; Συνάθροισε ό,τι είχαν κάνει 8 διαφορετικοί δήμαρχοι και είπε πως αυτός μείωσε τις δαπάνες. Αν είναι δυνατόν να συγκριθεί το ένα με το άλλο. Έχουν γίνει παντού απίστευτες σπατάλες".

Για τους πεζοδρόμους, τις αναπλάσεις πλατειών και τα παρκινγκ: "Αναφορικά με τις πεζοδρομήσεις και τις αναπλάσεις πλατειών, κανείς δεν είναι αντίθετος. Βρήκε τις μελέτες και την χρηματοδότηση από τον προηγούμενο δήμαρχο και δεν κατάφερε κιόλας να ολοκληρώσει όλα τα έργα που τα είχε βρει από τότε. Για να μιλήσουμε για τις πεζοδρομήσεις... Για να πεζοδρομήσεις ένα ιστορικό κέντρο πρέπει να έχεις σχέδιο. Αναρωτιέμαι ποια πρόβλεψη είχε κάνει για τα παρκινγκ και τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό. Η κάτω αγορά για παράδειγμα θα μπορούσε να γίνει ένα υπόγειο διώροφο παρκινγκ και από πάνω να γίνει ένας χώρος πρασίνου. Πουλάνε εκδούλευση σε κάποιους, εξυπηρετούν συμφέροντα και όλα αυτά τα πληρώνουν οι πολίτες. Άλλα μας λέγανε στην αρχή για την κυκλοφοριακή μελέτη και άλλα μας λέγανε προχτές. Φτιάξανε με λίγα λόγια πεζοδρομήσεις για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα. Φανταστείτε πως για την κυκλοφοριακή μελέτη δεν καλέσανε καν σε δημόσια διαβούλευση τα σωματεία των ταξί που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν. Με λίγα λόγια εξυπηρετούν συμφέροντα ιδιοκτησιών και καταστηματαρχών".

Για την κανονιστική της Πετρινού και τα τραπεζοκαθίσματα: "Οι επιχειρηματίες σε έναν βαθμό έχουν δίκιο. Ο δήμαρχος με την κανονιστική αυτή θέλει να τους κρατάει ομήρους. Ο πεζόδρομος είναι πεζόδρομος και δεν μπορεί να είναι κλειστός από τραπεζοκαθίσματα. Βέβαια οι άνθρωποι έτσι τους υπέδειξαν και έτσι τα έκαναν. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Η νομοθεσία είναι δεδομένη. Εμείς αν εκλεγούμε όσα προβλήματα και να έχουν δημιουργηθεί θα τα δρομολογήσουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα δώσουμε λύσεις, πάντα με διαβούλευση".

Για το συνολικότερο έργο του κ. Σμυρνιώτη: "Οι κοινωνικές δομές προσφέρουν ελάχιστες υπηρεσίες γιατί έχουν τεράστιες ελλείψεις. Ως δομές είναι σωστές αλλά δεν τις λειτουργούν σωστά. Στον πολιτισμό, για παράδειγμα στο Μαλλιαροπούλειο γίνονται δράσεις απλά για να πούμε πως κάτι κάναμε. Στον αθλητισμό, το γήπεδο της Κάρτσοβας είναι τόσο κακή η κατασκευή που του χρόνου δεν θα υπάρχει. Σας αναφέρω ενδεικτικά κάποια για να καταλάβετε. Στον τουρισμό αναφέρθηκε ο δήμαρχος στο χιονοδρομικό. Αν ήταν να στηρίξει έτσι την λειτουργία του καλύτερα να μην το στήριζε. Τέλος, για την αγροτική ανάπτυξη είδατε εσείς να έγινε τίποτα εκτός από δυο τρεις ημερίδες; Αν νομίζουν πως οι αγρότες αυτό έχουν ανάγκη δεν έχω λόγια. Η επαρχία έχει εγκαταλειφθεί".

Για το κτίριο του καινούργιου δημαρχείου: "Χρειαζόταν ένας χώρος για να είναι μαζεμένα όλα, αλλά όχι με τέτοιο κόστος. Εμείς θεωρούμε πως επειδή το στρατόπεδο θα κλείσει, έπρεπε να ζητήσουμε ένα χώρο εκεί και να φτιάξουμε το νέο διοικητήριο εκεί. Αν εκλεγώ θα το κάνω άμεσα. Εγώ θέλω το διοικητικό κέντρο μαζεμένο εκεί".

Για το θέμα των απορριμμάτων: "Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο μεταβατικό στάδιο μέχρι να έρθει η εξεύρεση οριστικής λύσης. Εσείς είδατε τίποτα τέτοιο; Ανοίξανε χωματερή στην Αγία Τριάδα, γίνανε απίστευτες σπατάλες στις μεταφορές σκουπιδιών. Σήμερα τα σκουπίδια δεν μεταφέρονται με την περιβόητη ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση), αλλά συσσωρεύονται στην Αγία Τριάδα.

Είναι ξεκάθαρη η δική μας θέση. Την ευθύνη έπρεπε να την έχει ο Δήμος, αφού τα παράγει πρέπει να τα διαχειρίζεται κιόλας. Προβλέπεται και δεν μπορεί κανείς να μας το αρνηθεί. Χρειαζόμαστε ισχυρό σύστημα ανακύκλωσης αλλά ο κόσμος βλέπει να μαζεύουν του μπλε κάδους μαζί με τους άλλους και απογοητεύεται. Πρέπει η όλη διαχείριση να γίνει από εμάς. Μέσα σε δυο μήνες σε έναν δημόσιο χώρο, που έχω βρει αρκετούς, μπορεί να στηθεί μια μονάδα διαχείρισης των δικών μας απορριμμάτων και να γίνεται ανακύκλωση και να έχουμε και έσοδα από αυτή την διαχείριση. Μιλάω δηλαδή για την ενδιάμεση λύση μέχρι να γίνει το εργοστάσιο. Έχουν περάσει τρία χρόνια, έχουν γίνει κάποια πράγματα αλλά υπάρχει καθυστέρηση. Πρέπει να ζούμε με την ουτοπία πως κάποια στιγμή θα γίνει το εργοστάσιο και μέχρι τότε να τα πηγαίνουμε στην Αγ.Τριάδα;"

Για τους πυλώνες του προγράμματος της παράταξης του: "Το πρόγραμμα πρέπει να είναι τέτοιο που θα υποστηρίζει όλο τον Δήμο και την περιφέρεια γιατί αν νοσεί η περιφέρεια δεν θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη. Επιγραμματικά οι πυλώνες του προγράμματος μας είναι: Η κοινωνική φροντίδα και η ποιότητα ζωής του πολίτη. Η ανάπτυξη, η προοπτική και οι νέες θέσεις εργασίας. Στήριξη της επιχειρηματικότητας και η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής, η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου. Διοίκηση και οργάνωση του Δήμου. Ανάδειξη πολιτισμού και αθλητισμού. Περιβάλλον και νέες μορφές ενέργειας και φυσικά η Διαφάνεια".

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια