IMG 6316Η Τρίπολη πρέσβειρα του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού!
Αποστολή του Δήμου Τρίπολης στην Έκθεση του διεθνή Αρκά Γλύπτη Νίκου Φλώρου στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών του συγκροτήματος Hermitage στην Αγία Πετρούπολη με σκοπό:
Tην προβολή του Δήμου Τρίπολης, την οικονομική και τουριστική ενίσχυση του τόπου , τις επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις και τις επενδύσεις στον Δήμο.

Ο Δήμος Τρίπολης θα πραγματοποιήσει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας την Έκθεση του διεθνή Αρκά γλύπτη κύριου Νίκου Φλώρου στις 6 Μαρτίου 2014 στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών του συγκροτήματος Hermitage στην Αγία Πετρούπολη, στην αίθουσα με τους αυθεντικούς πίνακες του Ραφαήλ.

Μια έκθεση η οπο΄πια πραγματοποιείται επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρωσία και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η έκθεση αυτή η οποία είναι αφιερωμένη στην ημέρα της Γυναίκας, βρίσκεται από τον Σεπτέμβρη του 2013 έως σήμερα στην Μόσχα, στο κρατικό μουσείο Tsaritsyno and Reserve και σημειώνει εξαιρετική επιτυχία.

Ο διεθνής Αρκάς γλύπτης Νίκος Φλώρος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη που θα αποφέρει στον τόπο και στους πολίτες , η επιλογή του Δήμου Τρίπολης να υποστηρίξει τη διοργάνωση της Έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Σκοπός της υποστήριξης του Δήμου Τρίπολης είναι η επαφή με Ρώσους επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και του πολιτιστικού στοιχείου για να μπορέσουν να ενωθούν οι δύο Δήμοι , της Αγ. Πετρούπολης και της Τρίπολης. Είναι η ευκαιρία να προσεγγίσει η Τρίπολη τη ρωσικη αγορά. Τα οφέλη που θα αποκομίσει η πόλη και οι πολίτες είναι τεράστια.

Για τα οφέλη , τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της έκθεσης τόνισε:

-Η Έκθεση θα λειτουργήσει ως ένας Δούρειος ίππος καθώς είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσε ο Δήμος Τρίπολης και κανείς άλλος Δήμος να μπει μέσα σε ένα τόσο μεγάλο μουσείο όπως αυτό της Αγ. Πετρούπολης.
-Μέσα από αυτή την έκθεση θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στο Δήμο Τρίπολης με σκοπό την οικονομική και τουριστική ενίσχυση του τόπου ενώ Ρώσοι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δήμο Τρίπολης και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
-Ο Δήμος Τρίπολης θα καταφέρει να μπει στο Παγκόσμιο Γίγνεσθαι της Τέχνης , στα πλαίσια της Υποψηφιότητας της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Για τις εκδηλώσεις και συναντήσεις που προγραμματίζονται οι οποίες θα αποφέρουν τα τόσα σημαντικά οφέλη για την Τρίπολη και τους πολίτες της ο κ. Νίκος Φλώρος ανέφερε αναλυτικά:

-Εκδήλωση συνεργασίας του ΕΟΤ με τον αντίστοιχο τουριστικό οργανισμό της Ρωσίας και την Ελληνική Πρεσβεία για την προβολή της Τρίπολης .
-Συναντήσεις με μεγάλους tour operator καθώς και επιχειρηματίες για την εμπορική γεφύρωση μεταξύ Τρίπολης και Ρωσίας.
-Παράλληλα θα δοθεί έντυπο υλικό προβολής του Δήμου Τρίπολης ενώ θα προβληθούν ντοκιμαντέρ επίσης προβολής του Δήμου και των τοπικών προϊόντων του .
-Η κάλυψη της έκθεσης , των εκδηλώσεων , των συναντήσεων όπως και κάθε τουριστικής προβολής του Δήμου Τρίπολης θα γίνει μέσω συνεντεύξεων τύπου στα ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ.

Ο Νίκος Φλώρος στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στο οικονομικό θέμα της διοργάνωσης επισημαίνοντας:

« Όσοι μιλούν αρνητικά δεν έχουν καταλάβει τη σπουδαιότητα αυτής της Έκθεσης και του σημαντικού ανταποδοτικού χαρακτήρα της. Σκοπός της είναι η προσπάθεια για ευημερία της Τρίπολης.
Το ποσό των 46.400 ευρώ που δαπανεί ο Δήμος Τρίπολης αφορά τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τη διοργάνωση , για το έντυπο τουριστικό υλικό προβολής της Τρίπολης καθώς και για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται .
Προσωπικές αμοιβές δεν υπάρχουν καθώς προσέφερα αφιλοκερδώς την έκθεση μου. Όσον αφορά την αποστολή του Δήμου τα έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη της είναι μόλις 5.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συνολικό κόστος για μια τόσο μεγάλη παρουσίαση και αποστολή του Δήμου Τρίπολης στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου , στην Αγ, Πετρούπολη της Ρωσίας καθώς και για την προβολή του Δήμου Τρίπολης από τα διεθνή ΜΜΕ , είναι χαμηλό. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ανάλογες δράσεις έχουν στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Η Τρίπολη αξίζει αυτή την προσπάθεια προβολής και εμείς ως πολίτες αξίζουμε να ωφεληθούμε από την ευκαιρία που δίνεται για πρώτη φορά στον Δήμο Τρίπολης. Να αναδείξει τον τουρισμό , το εμπορικό και πολιτιστικό του στοιχείο σε μια δύσκολη διεθνή αγορά όπως είναι η Ρωσία.»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: