asteras niki uefaΟ Αστέρας έπαιξε με την φωτιά, καθώς η Ροβανιέμι μετέτρεψε το 2-0 με δέκα παίκτες σε 2-2! Όμως οι Αρκάδες είχαν ψυχή, ποιότητα και Ντε Μπλάσις, πέτυχαν την 1η Ευρωπαϊκή νίκη τους (4-2) και πέρασαν στον Γ΄προκριματικό γύρο με επόμενο σταθμό την Γερμανία και την Μάιντς!

 

Έχοντας πάρει το 1-1 μέσα στη Φινλανδία και κυρίως δείχνοντας πως είναι καλύτερος, ο Αστέρας φαινόταν πως στην Τρίπολη θα είχε εύκολο έργο αναφορικά με την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο, εκεί που περίμενε η Μάιντζ. Ένα έργο που έγινε ακόμα πιο εύκολο, όταν το ημίχρονο τελείωσε με 2-0 και τη Ροβανιέμι έπαιζε με δέκα παίκτες. Εκεί όμως που όλα έδειχναν ιδανικά, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη πήγαν να αυτοκτονήσουν. Οι Φινλανδοί ισοφάρισαν με δύο γκολ σε δέκα λεπτά, αλλά ευτυχώς για τους Αρκάδες που βρέθηκαν στο γήπεδο, δεν είδαν μια αυτοχειρία, αλλά το γράψιμο ιστορίας.

Ο Αστέρας επικράτησε με 4-2 της Ροβανιέμι, νίκησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Την επόμενη Πέμπτη οι Τριπολιτσιώτες θα πάνε στη Μάιντζ για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δίνει την δυνατότητα στις 7 Αυγούστου να περάσουν στα πλέι οφ έχοντας τη ρεβάνς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ιδανικό ξεκίνημα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια αρχή που για τον Αστέρα ήταν εξαιρετική, καθώς οι Αρκάδες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 12' με τον Κουρμπέλη να εκμεταλλεύεται το λάθος του τερματοφύλακα της Ροβανιέμι και με πλασέ να κάνει το 1-0. Μετά το γκολ και κυρίως μετά το 20' οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω ανεξήγητα, χωρίς όμως να κινδυνέψουν και το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά, με τον Αστέρα να κάνει το 2-0, σε μια φάση που θα μπορούσε να κρίνει το ματς. Μιλάμε όχι για το πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Μάσα από τον Σάλγκρεν, αλλά για την αποβολή του τερματοφύλακα της Φινλανδικής ομάδας. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ντε Μπλάσις και όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει.

Μπλακ άουτ και 2-2

Και όμως δεν είχαν τελειώσει όλα, με τους να χάνουν κλασικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με δοκάρι και τετ α τετ, ένα δεκάλεπτο πήγε να φέρει την καταστροφή, γιατί για καταστροφή θα μιλάγαμε αν αποκλειόταν έτσι όπως πήγε το ματς ο Αστέρας. Αυτό πήγε να γίνει όταν ο Μακιτέλο στο 53' έκανε το 2-1 και ο Λαχτενμάκι στο 62' έφερε το ματς στα ίσια, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Γράφτηκε η ιστορία, γλίτωσε την... αυτοκτονία

Το 2-2 ξύπνησε τους γηπεδούχους που στην συνέχεια έδειξαν αποφασισμένοι να γράψουν ιστορία και όχι να... αυτοκτονήσουν. Μια ιστορία-πρώτη νίκη σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια, που γράφτηκε με γκολ του Ντε Μπλάσις στο 73' και οριστικοποιήθηκε με την προβολή του Μπακασέτα στο 82' ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Αστέρα και να πανηγυρίζουν την ιστορική νίκη και την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και να είναι προβληματισμένοι από την εμφάνιση και κυρίως τα λάθη στο δεκάλεπτο που έδωσαν το δικαίωμα στους Φινλανδούς να φέρουν το ματς στα ίσια. Ειδικά κόντρα στη Μάιντς θα πρέπει να διορθώσουν αυτά τα κενά. Το σίγουρο είναι πως μπορούν για να έρθει και η πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα.

gazzeta.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: