iraklisΑυτό θα μπορούσε να φωνάξει ο Ηρακλής στην Τρίπολη. Εκδικούμενος την ομάδα που είχε μείνει αντ' αυτού στη Σούπερ Λίγκα, ο Γηραιός ανέτρεψε τα προγνωστικά (1-0 τον Αστέρα) και προκρίθηκε στο Κύπελλο.

 

Οι «ροπαλιές» του Ηρακλή δεν περιορίζονται στη φετινή Football League (όπου είναι πρώτος).

Επιβεβαιώνει πως... έρχεται και στο Κύπελλο. Παίζοντας σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα, πήγε στην Τρίπολη, «ξέρανε» τον Αστέρα με 1-0 (χρυσός σκόρερ ο Ρομάνο) και σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1 στο Καυταντζόγλειο) πέρασε πανηγυρικά στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι Θεσσαλονικείς αναβιώνουν πλέον ένδοξες μέρες του παρελθόντος και παράλληλα πήραν μια άτυπη εκδίκηση απέναντι στην ομάδα που είχε μείνει αντ' αυτούς στη Σούπερ Λίγκα πριν μερικά χρόνια.

Το ματς:

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Καυταντζόγλειο έδινε ελαφρύ προβάδισμα στον Αστέρα. Ο Ηρακλής χρειαζόταν το γκολ, αλλά δεν είχε σκοπό ούτε να βγει σε κατά μέτωπο επίθεση, ούτε να παίξει φουλ μπροστά. Το πλάνο «έκανε λόγο» για αμυντική ισορροπία, κλειστή άμυνα και ό,τι καλύτερο βγει. Κι αυτό το καλύτερο πιθανώς να είχε έρθει στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα, με τον Κυριακίδη (17') να μην σημαδεύει σωστά.

Απ' την άλλη, οι Αρκάδες είχαν την υπεροχή. Είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, είχαν την κατοχή, αλλά σε εντελώς φλύαρα επίπεδα. Δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Βάντερσον, ο Μούκαμ και ο Μπαντιμπανγκά ήταν κινητικοί, αλλά οι δύο μόλις φάσεις που είχε η ομάδα τους στο πρώτο μέρος (με τον Χουάντερσον να βγάζει τα σουτ των Μπαντιμπανγκά και Μπαράλες) δεν θεωρούνται και σαφές δείγμα ανωτερότητας.

Το ματς πήγαινε για τον Ηρακλή όπως το ήθελε. Με σφιχτή άμυνα και με... αναμονή να βγει η μία φάση στην επίθεση. Και αυτή τελικά βγήκε με τον Κυριακίδη να μοιράζει... έτοιμο γκολ στον Ρομάνο και τον Αργεντινό να επιβεβαιώνει την κλάση του (με ψιλοκρεμαστό σουτ), ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους (που πλέον είχαν σκορ πρόκρισης). Και τώρα πια η ομάδα του Βεργέτη δεν είχε κάτι άλλο να κάνει, έπρεπε να επιτεθεί.

inner

Και ο Έλληνας κόουτς έριξε ό,τι είχε και δεν είχε στον αγωνιστικό χώρο. Και ο Πάρα ήθελε να γίνει η «χρυσή» αλλαγή, αλλά στις 2-3 φάσεις που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, δεν επιβεβαίωσε τα επιθετικά του ένστικτα. Κι όσο η κλεψύδρα άδειαζε, όλο και περισσότερο ο Αστέρας αύξανε την πίεσή του. Κλείνοντας τον Ηρακλή στα καρέ και θέλοντας να ισοφαρίσει (που θα έστελνε το ματς στην παράταση). Ο Γηραιός, όμως, δεν σκόπευε να αφήσει τέτοια μεγαλειώδη πρόκριση να του ξεφύγει. Έστω και με αποκρούσεις πάνω στη γραμμή! Όπως αυτή του Ιντζόγλου (σε κεφαλιά του Μπαράλες) που κράτησε το 1-0 υπέρ των Θεσσαλονικέων (με τους Αρκάδες να διαμαρτύρονται για πέναλτι, αν και το χέρι ήταν κολλημένο) και τους χάρισε θριαμβευτικά το εισιτήριο στην επόμενη φάση!

inner

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Κιτοκό, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Τιε Μπι (59' Μπαράλες), Νίκο, Μούκαμ (65' Ρόλε), Μπαντιμπανγκά (46' Τσοκάνης), Μπαράλες.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (88' Λουκίνας), Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Τσιλιανίδης (46' Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Ζιάμπαρης, Περόνε, Ρομάνο (77' Πουρτουλίδης), Κυριακίδης

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: