bergΔΟΚΑΡΙ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ 23 ΤΕΛΙΚΕΣ!

Ο Μπεργκ με δύο γκολ έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Μπαράλες πήρε την σκυτάλη, «πυροβόλησε» δις και ο Αστέρας έφυγε από τη Λεωφόρο με τον βαθμό (2-2), ενώ μπορούσε τη νίκη. Πολύ κακοί στο δεύτερο οι «πράσινοι», που... θα τα ξαναπούν με τους Αρκάδες στα πλέι οφ!

 

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

Έτσι έπαιξαν

Αλλαγές, κυρίως στα άκρα της άμυνας, από τον Γιάννη Αναστασίου. Μετά από καιρό επέστρεψαν στην ενδεκάδα οι Χουχούμης και Μπούρμπος, με τον νεαρό μπακ να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 24' και την θέση του να παίρνει ο Νάνο.

Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας ο Σίλντενφελντ με τον Ταυλαρίδη. Ο Λαγός αμυντικός μέσος, Ζέκα και Πράνιτς μπροστά του. Ο Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-2 ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σταϊκος Βεργέτης δεν είχε κάποια έκπληξη και επέλεξε την... γνωστή επιτυχημένη συνταγή. Σε διάταξη 4-2-3-1 ή 4-4-1-1- σε φάση άμυνας, ο Θεοδωρόπουλος υπερασπίστηκε την εστία των Αρκάδων. Αριστερό μπακ ο Παντελιάδης, δεξί ο Λούι και ο Σανκαρέ με τον Ζησόπουλος στο κέντρο των μετόπισθεν. Ιγκλέσιας και Μουνάφο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Ρόλε σε ελεύθερο ρόλο, στα άκρα ο Μάσα με τον Γιαννιώτα και μπροστά ο Μπαράλες.

Μόνος του ο Μπεργκ!

Μετά την... καυτή παρουσία του στην Εθνική Σουηδίας με το γκολ κόντρα στο Ιράν, ο Μάρκους Μπεργκ ξαναπήρε το όπλο του στην άδεια Λεωφόρο και σχεδόν μόνος του έκανε την διαφορά στο ημίχρονο. Ο διεθνής στράικερ δεν συγχώρεσε τα κενά στην άμυνα των Αρκάδων. Βρήκε δίχτυα στην αρχή(6') και στο τέλος του ημιχρόνου(45') χάρη σε εξαιρετικά πλασέ και διαμόρφωσε το 2-0 που έδινε μεγάλο προβάδισμα νίκης στο «τριφύλλι».

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, ήταν εκείνοι που είχαν την κατοχή, εκείνοι που κυκλοφορούσαν πιο ορθά την μπάλα αλλά κι εκείνοι που με εξαίρεση την μεγάλη φάση του Μπαράλες στο 0-0(φοβερή απόκρουση του Στιλ στο 3') δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Άγγλου πορτιέρο. Μοναχά με μακρινά σουτ του Ιγκλέσιας και του Μάσα που δεν βρήκαν εστία.

Η κλάση του Μπεργκ... οδήγησε τον Παναθηναϊκό ενώ το πρώτο γκολ είναι πραγματικά για σεμινάριο, με τους Νάνο, Πράνιτς και Κλωναρίδη να «εξαφανίζουν» την μπάλα από τα αριστερά, πριν την τελική πάσα στον σέντερ φορ των «πρασίνων».

«Λάμψη» Αστέρα με... εξαφάνιση Παναθηναϊκού!

Ότι του έδωσε ο Μπεργκ στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός θέλησε να το... πετάξει-και τα κατάφερε- με την εικόνα του στην επανάληψη. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν σχεδόν αδιάφοροι, λες και είχε τελειώσει το παιχνίδι. Ο εξαιρετικός απόψε Αστέρας Τρίπολης, έβαλε την μπάλα κάτω και «σφυροκόπησε» την άμυνα των γηπεδούχων. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, την... πέμπτη και φαρμακερή ο Μπαράλες πήρε «παραμάζωμα» τα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού και με εξαιρετική κεφαλιά μείωσε το σκορ στο 69'.

Ο Αργεντινός που πραγματοποιεί μεγάλη σεζόν δεν έμεινε εκεί. Τρία λεπτά αργότερα, κέρδισε το πέναλτι, πήρε την εκτέλεση και με ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδια στα ίσια. Αυτό ήταν το 16o φετινό του τέρμα. Οι Αρκάδες πέτυχαν την ανατροπή, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν... αλλού και ειδικά μετά το 80' το ματς άνοιξε με την μπάλα να πηγαίνει από την μια περιοχή στην άλλη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι, ωστόσο, έκαναν το κάτι παραπάνω στην τελικά πάσα-προσπάθεια. Κάπως έτσι το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε...

MAN OF THE MATCH: Τζερόνιμο Μπαράλες. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έκανε τα πάντα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έδωσε και κέρδισε μάχες, βοήθησε στην ανάπτυξη, πήρε ένα πέναλτι και σκόραρε δύο φορές. Τι άλλο να κάνει; Το γκολ για την μείωση σε 2-1 έχει την «σφραγίδα» του, με τρομερό άλμα και δυνατή κεφαλιά στην γωνία. Εξαιρετικός επιθετικός...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Είναι «killer», είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε απόψε στην Λεωφόρο. Ο Μάρκους Μπεργκ έκανε καλά την δουλειά, είχε σχεδόν απόλυτη ευστοχία και με δύο δικά του γκολ ο Παναθηναϊκός πήγε στο ημίχρονο με το... μισό «τρίποντο». Ο Σουηδός τελείωσε ιδανικά τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν σε ακόμη ένα ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αντίδραση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας το «μαξιλαράκι» του 2-0. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου παρουσίασαν την εικόνα μιας ομάδας που πίστεψε ότι το ματς έχει τελειώσει. Καμία διάθεση, καμία συγκέντρωση, σε βαθμό αγγαρείας! Όλα αυτά απέναντι σε μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Ήταν λογικό κι επόμενο να την... πατήσει, χάνοντας το προβάδισμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Η ΓΚΑΦΑ: Η πρώτη μεγάλη ήταν το λάθος του Παντελιάδη στο φινάλε του πρώτου μέρους. Τραγική αντίδραση στο γέμισμα του Ζέκα, βάζει λάθος το πόδι του και στρώνει την μπάλα στον Μάρκους Μπεργκ που βρέθηκε αμαρκάριστος απέναντι στον Θεοδωρόπουλο. Η δεύτερη ανήκει στον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης στόπερ ανέτρεψε τον Μπαράλες μέσα στην περιοχή και έδωσε την ευκαιρία για ισοφάριση στους Αρκάδες. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν με πλάτη στο τέρμα, δεν μπορούσε να απειλήσει άμεσα και για αυτό το λάθος το έμπειρου στόπερ μετράει... διπλό!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιάχος σωστά καταλογίζει το πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, καθώς ο Σίλντενφελντ βρίσκει μόνο τα πόδια του Μπαράλες. Στο 85' υπάρχει και ένα σπρώξιμο του Κροάτη πάνω στον Αργεντινό που ζητά εκ νέου την εσχάτη των ποινών. Καλό ματς από τους επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα εξαιρετικό ματς στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 2-2. Οι φιλοξενούμενοι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαράλες ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν 23 τελικές προσπάθειες αλλά η κλάση του Μπεργκ που διαμόρφωσε το αρχικό 2-0 ήταν εκείνη που «έσωσε» απόψε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης (24' λ.τ Νάνο), Κλωναρίδης (61' Δώνης), Λαγός, Μπεργκ (73' Καρέλης), Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πράνιτς, Πέτριτς.

Αστέρας Τρίπολης (Στ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης (83' Κουρμπέλης), Μουνάφο (70' Αλούκο), Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Λούι, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (88' Πάρα)

Διάβασε περισσότερα στο: Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-2 | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: