Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεντεύξεων του ΟΑΚΑ η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παραμονές του τελικού, με τον προπονητή του Αστέρα Σάκη Τσιώλη και εκ των αρχηγών της ομάδας Σάββα Τσαμπούρη να μιλάνε για τον αυριανό αγώνα, αλλά και να φωτογραφίζονται με τον προπονητή του Ολυμπιακού Μίτσελ και τον αρχηγό του Ολυμπιακού Γιάννη Μανιάτη.

Τα σημαντικότερα σημεία των όσων δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης έχουν ως εξής: “Πρώτα από όλα να ευχηθούμε περαστικά στον κ. Μίτσελ. Να είναι πάντα υγιής και δυνατός. Ο τελικός είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έρχεται δυναμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ακράδαντα πώς θα συνεχίσει να έχει τέτοιες διακρίσεις.

b.k-9

Αυτό που προσπάθησα να πω στους ποδοσφαιριστές μας είναι να απολαύσουν το ταξίδι, να απολαύσουν την στιγμή που ζουν και να μην έχουν άγχος και στρες. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί είναι η πρώτη φορά για όλα αυτά τα παιδιά. Να μην παρασυρθούμε από το παιχνίδι, μέσα από αυτή την σκέψη και το όνειρο με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Να απολαύσουμε την προπόνηση μας, την διάθεση αυτή που υπάρχει και το παιχνίδι.

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να είμαστε μέσα στο στόχο μέχρι το φινάλε, γιατί έχουμε δώσει φέτος μία πάρα πολύ καλή εικόνα και πρέπει να τη διατηρήσουμε στην κορυφαία αυτή στιγμή. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου, αυτοί που για 18 μήνες έχουν κάνει την υπέρβαση για μία ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Θέλω να πιστεύω πώς στο τέλος του παιχνιδιού, μακάρι να είναι αυτό που ονειρευόμαστε, θα είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή τη συμμετοχή μας στον τελικό.

Ξεκινώντας το Κύπελλο, ο στόχος ήταν να φτάσουμε στα εννέα παιχνίδια, με ένατο παιχνίδι να είναι ο τελικός. Το καταφέραμε και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο και έμπειρο αντίπαλο, αλλά αυτή την στιγμή ζούμε το όνειρο μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι εδώ που φτάσαμε και πιστεύω πώς αύριο θα είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο.

Είναι μεγάλη υπόθεση μια ομάδα σαν τον Αστέρα να ακούει τέτοια καλά λόγια από αντιπάλους όπως ο προπονητής του Ολυμπιακού ή ακόμα και ο Ολυμπιακός. Να λένε για εμάς ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Σαν προπονητής συμμετείχα σε τρεις ημιτελικούς για να φτάσω εδώ. Μακάρι να μη φτάσω σε τρεις τελικούς για να το κατακτήσω. Μακάρι να γίνει με την πρώτη. Σε τέτοια παιχνίδια παίζει κυρίαρχο ρόλο η τακτική και όχι ο σχηματισμός σε αυτά τα ματς. Σίγουρα υπάρχουν δύο-τρεις σχηματισμοί που ταιριάζουν στον Αστέρα και με αυτούς κινηθήκαμε αυτούς τους 18 μήνες. Αυτό που θα παίξει μεγάλο ρόλο αύριο, είναι η πειθαρχία που θα δείξουν τα παιδιά στην τακτική. Έχουμε μαζί μας το Φούλοπ, το βασικό μας γκολκίπερ, που είναι πολύ έμπειρος σε τέτοια παιχνίδια και όπως όλα δείχνουν πώς αυτός θα είναι ο γκολκίπερ που θα ξεκινήσει τον τελικό.

b.k-10

Ο τελικός είναι μία γιορτή. Πρέπει να παίξουμε χωρίς φόβο, άγχος και στρες. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό μετράει. Εγώ σε τρεις τελικούς κατάφερα να πάρω το ένα, με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να μείνουν τα παιδιά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν. Να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Οι εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου κορυφώθηκαν με τον ΠΑΟΚ. Ήταν μια ικανοποίηση για εμάς, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα. Το μεγαλύτερο όφελος ήταν η πόλη που ζούσε μαζί μας ήταν ευτυχισμένη. Αν το πάρουμε θα γυρίσουμε Τρίπολη. Μακάρι να έρθει αυτή η στιγμή και να τους κάνουμε όλους περήφανους.

Την Κυριακή το απόγευμα επιστρέφει η ομάδα στις προπονήσεις και συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει ο Αστέρας στο πρωτάθλημα. Ο κύριος στόχος της ομάδας από την αρχή της χρονιάς ήταν τα πλέυ-οφ και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Μετά τις 2 Ιουνίου θα αρχίσουν οι χοροί και οι γιορτές για τις επιτυχίες μας. Ο τελικός που συμμετέχουμε έχει πολύ μεγάλη σχέση με το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ, γιατί αν το κατακτήσουμε θα έχουμε περάσει δύο γύρους στην Ευρώπη, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό το ματς πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση. Όταν έχουμε την μπάλα να παίξουμε γρήγορα, όπως κάναμε στο πρωτάθλημα και να βρούμε τους χώρους που θέλουμε να βρούμε. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο.

Ο Μπόμπι Ρόμπσον είχε πει ότι πάντα ο προπονητής πρέπει να έχει σκέψη και για τον εφιάλτη. Ο θρίαμβος από την καταστροφή είναι πολύ κοντά, μέσα σε λεπτές ισορροπίες. Προετοιμαστήκαμε για όλα. Ο στόχος είναι να δείξει ο Αστέρας σε όλη την Ελλάδα που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι, ότι δικαιούται να είναι στον τελικό.

Κάθε προπονητής αποκτά μεγαλύτερη οντότητα αν κατακτήσει το Κύπελλο. Εφέτος ήταν η ευκαιρία του Έλληνα προπονητή και του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Τα σημαντικότερα των όσων δήλωσε ο Σάββας Τσαμπούρης έχουν ως εξής: “Θέλω να ευχηθώ από τη σειρά μου περαστικά στον κ. Μίτσελ. Είναι μία σημαντική και ιστορική στιγμή για τον Αστέρα, αφού είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Τρίπολης και της Πελοποννήσου φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

b.k-7

Από κει και πέρα, είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές που βλέπουμε τους κόπους μίας χρονιάς να δικαιώνονται, αλλά και μία ανταμοιβή για τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Από κει και πέρα, δεν μένουμε στη σημαντική στιγμή και να έρθουμε εδώ ως κομπάρσοι. Ήρθαμε για να πρωταγωνιστήσουμε και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο.

Ο κ. Τσιώλης μας έχει καθοδηγήσει στο πως θα διαχειστούμε τις καταστάσεις, μέσα από την εμπειρία του σε τρεις τελικούς. Είναι η πρώτη μας συμμετοχή, εκτός από τον Καλαντζή που έχει ξαναπαίξει και έχει κατακτήσει και τους Κουρμπέλη-Μπακασέτα που έπαιξαν σε τελικό πανευρωπαικού πρωταθλήματος με την Εθνική Νέων. Πρέπει να το απολαύσουμε.

Το άγχος σε αυτό το παιχνίδι το έχει ο Ολυμπιακός. Εμείς πετυχημένοι που φτάσαμε εδώ, θα το απολαύσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Τον παίξαμε εφέτος δύο φορές και τον έχουμε παρακολουθήσει και σε άλλα παιχνίδια. Ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτές»

 

asterastripolis.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: