Ο Αστέρας ξεπέρασε... Γιάχο και την ήττα στα Γιάννενα και με ανατροπή παρέμεινε στο κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ.  

Ίδια ενδεκάδα από Τσιώλη

Την ίδια ενδεκάδα με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε ο Σάκης Τσιώλης στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον Αστέρα. Στο 4-2-3-1 ο Φούλοπ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κοντοές αριστερά στην άμυνα, ο Τσαμπούρης δεξιά και οι Σανκαρέ, Κουρμπέλης αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Αλβάρεζ, Ουσέρο, με τους Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο να είναι οι τρεις μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Καλαντζής.

4-2-3-1 (ή 4-4-1-1) από Παράσχο

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1, το οποίο έμοιαζε περισσότερο με 4-4-1-1. Ο Ράντμαν κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Γιαννούλης κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σκόνδρας το δεξί και οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης ήταν τα δυο στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας, Δημούτσος, αριστερά τους ο Μπρίτο και δεξιά ο Πίτου Γκαρσία. Στον άξονα ο Σουμπίνιο, με τον Ναπολεόνι να παίρνει θέση στην κορυφή.

Καλύτερος ο Ατρόμητος, γκολάρα από Ναπολεόνι

Ο Τσιώλης δεν... έμαθε από το πάθημα των Ιωαννίνων και παρέταξε την ίδια ενδεκάδα και το ίδιο σχήμα, που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τόσο αμυντικά (εκ νέου λάθη από Αλβάρεζ) όσο και επιθετικά (μηδέν τελικές για 38 λεπτά). Έτσι, ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, πιο επιθετικός και απείλησε με το... καλησπέρα της αναμέτρησης.

Στο 3' ο Μπρίτο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με την μπάλα να φτάνει στον Σκόνδρα, που σούταρε πολύ ψηλά άουτ, ενώ ο Σουμπίνιο θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 8', όταν έκανε ωραία ατομική ενέργεια και επιχείρησε το σουτ, με τον Φούλοπ να παραχωρεί κόρνερ. Πάντως, το τέρμα για τους φιλοξενούμενους δεν άργησε να έρθει και αυτό έγινε με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Αλβάρεζ έκανε λάθος και μπερδεύτηκε με τον Σανκαρέ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός εξαπέλυσε έναν... κεραυνό έξω από την περιοχή και από πλάγια, με τον Φούλοπ να μην μπορεί να αντιδράσει σημειώνοντας ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν. Ωστόσο, οι Περιστεριώτες δεν έμειναν εκεί και είχαν ακόμα δυο καλές στιγμές για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Ο Σουμπίνιο είδε την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Φούλοπ στο 33' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ ούτε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, έπειτα από πάσα του Ναπολεόνι.

Εσωτερικές αλλαγές από Τσιώλη, πέναλτι και ισοφάριση

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Τσιώλη να προχωρήσει σε εσωτερικές αλλαγές και να φέρει δίπλα στον Καλαντζή τον Ντε Μπλάσις και τον Ουσέρο στον άξονα, με τον Ράγιος αριστερά και τον Ναβάρο δεξιά αφήνοντας μοναδικό αμυντικό χαφ τον Αλβάρεζ και μετατρέποντας το 4-2-3-1 σε 4-1-3-2.

Οι Αρκάδες είχαν την πρώτη τελική προσπάθεια στο 38' και δυο λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι. Ο Σανκαρέ έπιασε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Γιαννούλης άπλωσε τα χέρια του και βρήκε την μπάλα, με τον Κουκουλάκη να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο Ράγιος δεν αστόχησε από τα 11 μέτρα και έφερε το ματς στα ίσια πριν οι δυο ομάδες πάνε στην ανάπαυλα.

Ασίστ Ράγιος, ανατροπή από Καλαντζή

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι πιο δυνατά, ώστε να απειλήσουν για πρώτη φορά στο 52', όταν ο Σουμπίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Παράσχου, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ. Παρά ταύτα, ο Αστέρας ανέβηκε σιγά-σιγά και στο 63' βρήκε τη λύση και πραγματοποίησε την ανατροπή του σκορ. Ο Ράγιος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Καλαντζή, ο οποίος έφυγε από κανονική θέση και πέρασε τον Ράντμαν για να πλασάρει από τη γωνία.

Πίεσε ο Ατρόμητος, έμεινε το 2-1

Πάντως, η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Ατρόμητο, που πίεσε για την ισοφάριση, με τον Παράσχο να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Όμως, η προσπάθεια των Περιστεριωτών πήγε... στράφι, αφού η κεφαλιά του Ιγκλέσιας (76') και του Λαζαρίδη (82') δε βρήκαν δίχτυα. Έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και ο Αστέρας πήρε την πρώτη νίκη στα πλέι οφ και συνάμα διατήρησε το ενδιαφέρον στη διαδικασία.

Man of the match: Ο Ρούμπεν Ράγιος ευστόχησε από τα 11 μέτρα και ισοφάρισε για τον Αστέρα, ενώ έβγαλε την ασίστ για τον Καλαντζή στο 2-1.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεάντρο Αλβάρεζ συνέχισε τα λάθη και στο σημερινό ματς (από το δικό του προήλθε η γκολάρα του Ναπολεόνι) και δικαίως έγινε αλλαγή στο 46', με τον Φραγκουλάκη να τον αντικαθιστά.

Στο ύψος του: Ο Χρήστος Καλαντζής από την πλευρά του Αστέρα, καθώς έκανε την ανατροπή για τους Αρκάδες. Επίσης, καλό παιχνίδι έκανε κυρίως στον αμυντικό τομέα και ο Καλίφα Σανκαρέ. Από μεριάς Ατρομήτου, ο Στέφανο Ναπολεόνι, που σημείωσε ένα από τα καλύτερα τέρματα της σεζόν, ενώ καλά τα πήγε και ο Ιγκλέσιας, όπως και ο Σουμπίνιο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αλβάρεζ στο 8', όπου έδωσε... ασίστ στον Ναπολεόνι, ο οποίος άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Ατρομήτου. Ακολούθησε ο Γιαννούλης για να... ισοφαρίσει τον αμυντικό χαφ του Αστέρα στο 40'.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Κουκουλάκη σε γενικές γραμμές, με την απόφασή του για το πέναλτι υπέρ του Αστέρα να είναι ορθή, καθώς ο Γιαννούλης είχε απλωμένα τα χέρια του. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και πήρε κεφάλι στο σκορ. Όμως, από το λάθος του Γιαννούλη ο Αστέρας ισοφάρισε και στην επανάληψη βρήκε τον τρόπο να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ και να διατηρήσει το ενδιαφέρον στη διαδικασία.

Συνθέσεις ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ (46' Φραγκουλάκης), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος (71' Μπακασέτας), Ναβάρο (79' Σέτι), Καλαντζής.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (77' Κούτσι), Μπρίτο (61' Ουντότζι), Πίτου Γκαρσία (68' Καραγκούνης), Σουμπίνιο, Ναπολεόνι.

Βαθμολογία (2 αγώνες)

ΠΑΣ Γιάννινα 6

Αστέρας Τρίπολης 5

ΠΑΟΚ 4

Ατρόμητος 3

TAGS

Διάβασε περισσότερα στο: Και όμως είναι ακόμα εδώ! | gazzetta.gr Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: