2Με τον προσήκοντα σεβασμό η Παγγορτυνιακή Ένωση γιόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Αθανάσιο Χριστιανουπόλεως στο όμορφο παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο λόφο του Φιλοπάππου, το οποίο αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Προδρόμου Γορτυνίας.


Την Τετάρτη 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός και την επόμενη ημέρα, που πανηγύριζε και το παρεκκλήσιο, έγινε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασίες υπέρ υγείας όλων.
Τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία ετέλεσαν ο Ηγούμενος της Μονής Προδρόμου Αρχιμανδρίτης π.Λεόντιος Θεοδωρόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης π.Συμεών Συνοδινός, Οικονόμος του Μετοχίου, που εκήρυξε και το Θείο Λόγο. Οι άρτοι ήταν προσφορά της Παγγορτυνιακής Ένωσης και τις δύο ημέρες, η δε Ιερά Μονή Προδρόμου προσέφερε δίπλες και αναψυκτικά.
Και τις δύο ημέρες παρευρέθηκαν αρκετοί Γορτύνιοι που διαβιούν στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών και αρκετά μέλη του Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Πλέσσια, οι επίτιμοι Πρόεδροι της Παγγορτυνιακής Ένωσης Κώστας Καλύβας και Ηλίας Γιαννικόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γορτυνίας Ευάγγελος Θεοδωρόπουλος και Στάθης Κούλης (τ.Δήμαρχος Λαγκαδίων), η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, αρκετοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Γορτυνιακών Συλλόγων.
Φωτό: Νίκος Γκιώνης
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: