afisa LADONA 3Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων 2015, θα διοργανώσουν για τρίτη χρονιά το «Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα-Στο φως του φεγγαριού» την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 στην Λίμνη του Λάδωνα(περιοχή Λαδωνίδα-ταβερνάκι Κανέλας), ώρα 9.00 μ.μ.


Θα γιορτάσουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου, μέσα στο επιβλητικό τοπίο της λίμνης του Λάδωνα με τις υπέροχες μελωδίες του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΑΡΑ.
Ο Λάδωνας, είναι ένας από τους αρχαιότερους, θεοποιημένους και πολυτραγουδισμένους ποταμούς της Πελοποννήσου, τόπος συνάντησης και σύγκρουσης θεών και ανθρώπων. Εκεί ο Πάνας είδε και αγάπησε για πρώτη φορά την πανέμορφη νύμφη Σύριγγα, κόρη του ποτάμιου θεού Λάδωνα, που για να του ξεφύγει και να σωθεί ζήτησε απ' τον πατέρα της να τη μεταμορφώσει σε καλάμι. Τότε ο Πάνας έκοψε μερικά καλάμια και έφτιαξε την σύριγγα, ένα μουσικό όργανο που χρησιμοποιούσε μόνο αυτός για να την έχει πάντα κοντά του. Όταν έπαιζε ο Πάνας, ο ψίθυρος των δέντρων σταματούσε κι ο θόρυβος των νερών που κυλούσαν έσβηνε μόνο στο άκουσμα του μελωδικού ήχου της σύριγγας. Και τότε, Νύμφες, Χάριτες και Ώρες, συνεπαρμένες από το γλυκό ήχο της καλαμένιας του φλογέρας, σήμαναν το ξεκίνημα του χορού..
Για άλλη μια φορά ο Πάνας σημαίνει με την μελωδική του φλογέρα και η γιορτή ξεκινά...

Δελτίο Τύπου

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: