DSCF5890Το Σάββατο 18/06/2016 ο Φυσιολατρικός Όμιλος ΄΄Η Γκούρα΄΄ σε συνεργασία με τον σύλλογο Λυκουρεσαίων πραγματοποίησε εκδήλωση με πεζοπορία για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο πανέμορφο γραφικό χωριό Λυκούρεσι. Τόπος συγκέντρωσης των μελών μας ήταν η πλατεία του χωριού όπου ο τοπικός Δημοτικός εκπρόσωπος Θανάσης Κομνηνός μαζί με τον Γραμματέα του συλλόγου Κων/νο Κομνηνό και την Αντιπρόεδρο του Ομίλου κ. Ελένη Θανοπούλου υποδεχόταν τα μέλη με λουκούμι και δροσερό νερό. Παρόλο που η ημέρα από νωρίς είχε ανεβάσει αρκετή υψηλή θερμοκρασία οι περιπατητές δεν πτοήθηκαν και ξεκίνησαν να κάνουν την προγραμματισμένη πεζοπορία τους στο φαράγγι της Γκούρας , άλλοι επειδή γνώριζαν ότι η ομορφιά του τοπίου θα τους ανταμείψει και άλλοι επειδή θα εξερευνούσαν κάτι καινούργιο.


Στη συνέχεια επέστρεψαν στην περιποιημένη πλατεία του χωριού και ξεδίψασαν με νερό από το Μαζαράκι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από την γραμματέα του Ομίλου Νούλη Μητροπούλου- Λιακοπούλου η οποία είχε επιμεληθεί την εκδήλωση και κατόπιν το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ομίλου Αναστάσιος Κουμουτσάρης, ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή μας να διατηρούμε όσο το δυνατό περισσότερο αμόλυντο το περιβάλλον.
Στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος του Ομίλου, κ. Ελένη Θανοπούλου, αφού αναφέρθηκε στη χαρισματική ευγενική παρουσία του αείμνηστου Προέδρου Ευθυμίου Αποστολόπουλου, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένειά του μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης την οποία παρέλαβε η κόρη του Βίβιαν λέγοντας το πόσο θα ήθελε να βρίσκεται ανάμεσά μας ο μπαμπάς της προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει η ίδια αλλά και ο αδερφός της Χάρης να είναι άξιοι συνεχιστές της προσφοράς του πατέρα τους.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν και οι προσκεκλημένοι μας : Αντιδήμαρχος Ηραίας κος Πάνος Μητρόπουλος , ο Γραμματέας του Δ.Σ του Δήμου Γορτυνίας κος Δημήτρης Γαβράς, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ και μέλος του Ομίλου κα Μαρίνα Διαμαντοπούλου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κος Πέτρος Ζούνης οι οποίοι τόνισαν ότι η περιοχή μας έχει απίστευτες και ανεξερεύνητες ομορφιές όπως το φαράγγι της Γκούρας και ότι με εθελοντική πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τους τοπικούς και τους συλλόγους ν ανοιχτούν τα μονοπάτια που από παλιά ένωναν την Δημητσάνα και επικοινωνούσαν με την Αρχαία Ολυμπία. Υπάρχουν επίσης ο Πύργος του Πλαπούτα και τα ιαματικά Λουτρά της Ηραίας. Όλα αυτά μαζί με την παραδοσιακή Αρκαδική φιλοξενία μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς Έλληνες και όχι μόνο. Παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Εκπρόσωποι: από το Σαρακίνι κ. Κώστας Μπερδούσης, από τη Λυσσαρέα κ. Γεώργιος Παναγόπουλος και από την Κοκκινοράχη κ. Χρήστος Νικολόπουλος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη της Ομοσπονδίας φυσιολατρικών εκδρομικών σωματείων Ελλάδας (ΟΦΟΕΣΕ) τα οποία φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα της Αδελφότητας των Ψαραίων. Έμειναν στην περιοχή μας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και επισκέφτηκαν πολλά από τα χωριά μας. Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά και μας ανέφεραν ότι προγραμματίζουν εκδρομή στο φαράγγι
Ακολούθησε παραδοσιακό γεύμα με το μοναδικό βραστό από τον πατριώτη μας Φώτη Μητρόπουλο από Ράφτη το οποίο από νωρίς το πρωί ετοίμαζε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας μαζί με την οικογένειά του. Εκτός από το κρέας και το τυρί και η μυζήθρα που είχαν οι χυλοπίτες ήταν όλα δικής του παραγωγής και μπράβο του. Τα γλυκά ήταν προσφορά του εργαστηρίου «Λούσιος» του Μπάμπη Μπαξεβάνου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη της Ομοσπονδίας φυσιολατρικών εκδρομικών σωματείων Ελλάδας (ΟΦΟΕΣΕ) τα οποία φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα της Αδελφότητας των Ψαραίων. Έμειναν στην περιοχή μας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και επισκέφτηκαν πολλά από τα χωριά μας. Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φυσική ομορφιά και μας ανέφεραν ότι προγραμματίζουν εκδρομή στο φαράγγι.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους,το Σύλλογο Λυκουρεσαίων που μας φιλοξένησε στον ανακαινισμένο χώρο του σχολείου καθώς και την Αδερφότητα Ψαραίων για την φιλοξενία των μελών της Ομοσπονδίας.

Για το Δ.Σ
Η Γραμματέας Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: