kalliani 1Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν με επιστολή τους οι κάτοικοι του Καλλιανίου Γορτυνίας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο ,να επιβάλλουν γραφειοκρατικές και διοικητικές κυρώσεις ,ζητώντας στην ουσία την κατάργηση του τοπικού συστήματος αποχέτευσης .Η επιστολή αναφέρει τα εξής

«Εμείς οι κάτοικοι του Καλλιανίου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση μας για την απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας να επιβάλλουν γραφειοκρατικές και διοικητικές κυρώσεις προς τους κατοίκους του χωριού, ζητώντας στην ουσία την κατάργηση του τοπικού συστήματος αποχέτευσης. Όπως γνωρίζετε στο Καλλιάνι έχει κατασκευαστεί από τριακονταετίας σύστημα αποχέτευσης αποτελούμενο από ξεχωριστούς αγωγούς όμβριων και λυμάτων.
Οι κάτοικοι του χωριού, με προτροπή μάλιστα πρώην δημάρχων, συνδέθηκαν σε αυτόν τον αγωγό λυμάτων με την υπόσχεση ότι θα κατασκευαστεί άμεσα ο βιολογικός καθαρισμός του έργου.
Όπως γνωρίζετε, κατά την πρώτη περίοδο της θητείας σας ως δήμαρχος, υπήρξε ολοκληρωμένη μελέτη καθώς και εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
Ενώ λοιπόν οι κάτοικοι αναμέναμε την ολοκλήρωση του έργου, μετά από «ύποπτες καταγγελίες», μας ζητάτε στην ουσία την κατάργηση του αποχετευτικού δικτύου του χωριού μας. Την κατάργηση δηλαδή ενός συστήματος που έχει κατασκευαστεί πριν από πάνω από 30 χρόνια και έχει πληρωθεί με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.
Στην απόφαση της περιφέρεια και του δήμου επικαλείστε την προστασία του περιβάλλοντος.
Επ’ αυτού να σας επισημάνουμε τα εξής:
1. Όταν το αποχετευτικό σύστημα του χωριού έχει κατασκευαστεί κατά το 90% πριν από 30 χρόνια και υπολείπεται ο βιολογικός καθαρισμός ποιος είναι υπεύθυνος για την μόλυνση του περιβάλλοντος; Οι κάτοικοι ή ο Δήμος που τόσα χρόνια δεν ολοκλήρωσε το έργο και χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρια για την προστασία του περιβάλλοντος;
2. Νομίζουμε κ. Δήμαρχε ότι έχετε «επιλεκτική ευαισθησία» για το περιβάλλον, πράγμα απαράδεκτο, και επιλεκτικά εφαρμόζεται τους νόμους για την προστασία του.
Σας είναι γνωστό ότι και άλλα χωριά του Δήμου Γορτυνίας παροχετεύουν τα λύματα τους σε υδάτινα οικοσυστήματα και προκαλούν τεράστια επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Μπροστά στην ζημιά που προκαλούν το ζήτημα του Καλλιανίου είναι απλώς αστείο. Για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση τηρείται «σιγή ιχθύος» και εξαντλείται την αυστηρότατα των νόμων μόνο απέναντι στους κατοίκους του χωρίου μας. Πιστεύουμε ότι δεν θα μας αναγκάσετε να προβούμε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για συγκεκριμένα χωριά.

Για όλα τα παραπάνω η συνέλευση μας ζητά:
1. Να μην εφαρμοστεί η απόφαση της περιφέρεια και του Δήμου περί αποσύνδεσης των οικιών μας από το δίκτυο αποχέτευσης του χωριού μας.
2. Άμεση συνάντηση μαζί σας
3. Να συζητηθεί το θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο
4. Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Σας δηλώνουμε επίσης ότι αν δεν αντιμετωπίσετε με την δέουσα σοβαρότητα το θέμα που αφορά το χωριό μας οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν μέχρι και την κατάληψη του Δημαρχείου.»

ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιανίου: Θεοδόσης Κέτσος
η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλιανίου: Σοφία Καγιούλη
οι κάτοικοι του Καλλιανίου

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: