Λάδι ΓορτυνίαςΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ
ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ «ΑΡΚΑΔΙΑ»

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων που καλύπτει ένα μεγάλο σωματειακό χώρο της Αρκαδίας, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό να συνεργασθεί με την τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της Μάνας γης Αρκαδία, μέσα στο πλαίσιο της Ανάπτυξης εντάσσεται και το «Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Αγροδιατροφικών Ερευνών» που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία όπου διαπιστώθηκε από την έρευνα «Της Ελιάς» ότι το Γορτυνιακό Αρκαδικό Λάδι έχει μεγάλες διατροφικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Γιαννακούρας πρότεινε στο Συνέδριο το λάδι που έχει τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες να φέρει στο περιτύλιγμά του την ονομασία «ΑΡΚΑΔΙΑ».
Την πρόταση αυτή στηρίζει δυναμικά η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων και ΖΗΤΑΕΙ από τον κ.Αντιπεριφερειάρχη να υποβάλει αμέσως Αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο για δέσμευση του ονόματος «Θεραπευτικό Λάδι Αρκαδίας». Η Π.Ε.Α. αναλαμβάνει να δημιουργήσει φάκελο με επικαιροποιημένη τη μελέτη έρευνας από όλα τα αρμόδια Υπουργεία. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με τον Ιδρυτή και τέως Πρόεδρο της Π.Ε.Α. κ.Γεώργιο Ζαραφέτα και συμφωνήθηκε κοινή δράση για την επιτυχία του σκοπού, που είναι η κατοχύρωση της ονομασίας «Αρκαδία».

                                           ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ
                

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Θεοδωρακόπουλος Νίκος

                                                                                                                        Δρεμετσικας Αντώνιος

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: