imerida-dimos-megalopolis-1-1440x564 c
kafeneio megalopolis.gr

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 24 Νοεμβρίου η Ημερίδα με θέμα: «Συνεργασίες για την ανάπτυξη του δήμου Μεγαλόπολης – Χρηματοδοτήσεις και προγράμματα εν καιρώ οικονομικής κρίσης για την αγροτική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα» .

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Μεγαλόπολης και σημείωσε μεγάλη επιτυχία , τόσο από την συμμετοχή του κόσμου , όσο και από τα θέματα και τις παρουσιάσεις που έγιναν.

Εκπρόσωποι αναπτυξιακών εταιριών παρουσίασαν προγράμματα και προτάσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν αγρότες , έμποροι και οποιοσδήποτε πολίτης της περιοχής και μέσα από την συζήτηση αναλύθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν δράσεις με χρηματοδότηση.

Από την ημερίδα προέκυψαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις όπως η δημιουργία ειδικού γραφείου στον Δήμο Μεγαλόπολης για την στήριξη και πληροφόρηση των πολιτών για τα προγράμματα που τρέχουν , όπως και η απόφαση να χρηματοδοτηθούν κάποιες από τις δράσεις με χρήματα του ΕΑΠ-Λιγνιτόσημου .

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ανέφερε ότι αυτό που μπορεί να προσφέρει μια υπεύθυνη τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πληροφόρηση και η στήριξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία των νέων ανθρώπων και τόνισε ότι έχει αποφασίσει και θα οργανώσει μια μικρή δομή στις υπηρεσίες του η οποία θα αναλάβει να ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα χρηματοδότησης που τρέχουν. Την δημιουργία δηλαδή ενός γραφείου όπου θα μπορεί να απευθύνονται όλοι οι πολίτες και να λαμβάνουν την απαραίτητη πληροφόρηση και στήριξη για όλα τα θέματα.

Στην συνέχει το λόγο πήρε ο Μαρίνης Μπερέτσος , Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ , ο οποίος έκανε μια παρουσίαση για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Τρίτος ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Γεώργιος Κωστούρος , υπεύθυνος της ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ, ο οποίος έκανε παρουσίαση για το πρόγραμμα LEADER.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας , ο Ιωάννης Μεγρέμης ειδικός συνεργάτης του επιμελητηρίου από την Εταιρία Ανάπτυξης Πελοποννήσου ΑΓΑΠΗΝΩΡ και ο επιχειρηματίας Άκης Πετρόπουλος.

Η ημερίδα έκλεισε με την τοποθέτηση στην αρχή του καθηγητή από τον Δημόκριτο κ. Μακρόπουλου , ο οποίος πραγματικά με μια σύντομη ομιλία έδωσε το στίγμα πως πρέπει να προχωρήσουμε για την αντιμετώπιση της κρίσης στην χώρα. Τέλος είχαμε την πολύ σημαντική παρουσίαση από τον κ. Μπερέτσο για την στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσα από το ΕΑΠ , το γνωστό μας λιγνιτόσημο. Ο κ. Μπερέτσος ανακοίνωσε ότι υπάρχει απόφαση του Πέτρου Τατούλη να δοθούν 3.000.000 ευρώ από το 4ο ΕΑΠ για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Η επιτυχία της Ημερίδας αυτής προκύπτει από την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών , από τις τοποθετήσεις των εισηγητών αλλά και όσων έκαναν παρεμβάσεις αλλά και από το γεγονός ότι για 4 ώρες το ενδιαφέρον και η συμμετοχή ήταν αμείωτο.

Θα είναι ευχής έργο αν η νέα Δημοτική αρχή καταφέρει να κάνει πράξη όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος. Ταυτόχρονα έχει γίνει κατανοητό σε όλους ότι απαιτούνται πολλές δράσεις και κινήσεις για να υπάρξουν οι δυνατότητες να γίνουν προσπάθειες από νέους η και μεγαλύτερους επιχειρηματίες στην περιοχή μας.

Η δημιουργία υποδομών όπως το Βιοτεχνικό πάρκο, η δημιουργία δομών υποστήριξης και προώθησης είναι οι κεντρικοί άξονες. Χρειάζονται επίσης συνεργασίες από όλους για να μπορέσει να αλλάξει κάτι.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: