dimarxio megalopolisΔιαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Λυκαίου όρους με σχετικό έγγραφο που απέστειλαν στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης σχετικά με την εξαίρεση του χωριού τους από το τεχνικό πρόγραμμα του οικονομικού έτους 2016

 

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο: «Περί Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2016»

• Όπως πληροφορηθήκαμε με την αριθ. 486/2-12-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αφορά την ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος έργων οικ. έτους 2016, εξαιρέθηκε η Τοπική Κοινότητα Λυκαίου από το εν λόγω πρόγραμμα.
• Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε ότι, εφόσον είχατε στείλει το αριθ. 17651/8-10-2015 έγγραφο με το οποίο ζητούσατε να υποβάλλουμε πρόγραμμα έργων τεχνικού προγράμματος 2016 και ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου με το αριθ. 18896/2-11-2015 έγγραφο σύμφωνε με τα άρθρα 85 και 86 του Ν. 3852/2010 μετά από συνεννόηση με τους δημότες μας, με τους κατοίκους και με το Σύλλογο Λυκαιωτών, σας υπέβαλε ένα (1) και μοναδικό αναγκαίο έργο «φωταγώγηση κεντρικών δρόμων», γιατί εξαιρέθηκε η Τοπική Κοινότητα Λυκαίου από το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016. Γιατί πετάχτηκε έξω το αίτημά μας για το ανωτέρω έργο, το οποίο είχε μπει και στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού για το Λύκαιο με το οποίο όπως γνωρίζετε πλειοψήφησε στο χωριό. Μήπως τώρα η Τοπική Κοινότητα Λυκαίου ανήκει σε άλλο Δήμο;
• Ο Δήμος Μεγαλόπολης εισπράττει κάθε χρόνο από το Λύκαιο ανταποδοτικά τέλη, τακτικά έσοδα στις δόσεις που παίρνει από το κράτος, έσοδα από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ, και από λοιπές επιχορηγήσεις, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού Τ.Κ. Λυκαίου, η οποία δικαιούται από αυτά καθώς και από τα υπόλοιπα προγράμματα, ο Δήμος έχει ηθική υποχρέωση για την ένταξή της στα προγράμματα.
• Οι Δημότες, οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες και οι ψηφοφόροι της Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου δεν συμφωνούν με αυτή την απαράδεκτη και άδικη απόφαση «περί τεχνικού προγράμματος 2016», ζητάνε να γίνει τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2016 και να ενταχθεί το ανωτέρω έργο της Τ.Κ. Λυκαίου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, είναι αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι με την αγνόηση και την περιφρόνησή τους από το Δήμο, δεν δέχονται καμία δικαιολογία γι’ αυτή την κατάφορη αδικία σε βάρος τους και θα αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους.
Συνημμένα:
• 10 σελίδες με 217 υπογραφές
• To υπ’ αρ. 18896/2-11-2015 έγγραφο
• Προεκλογικό πρόγραμμα συνδυασμού για Τ.Κ. Λυκαίου
Δημότες, Κάτοικοι, ιδιοκτήτες Τοπικής Κοινότητας Λυκαίου
Υπογραφές

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: