Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου, στις 4:00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, στα πλαίσια του 8ου Παγκόσμιου συνεδρίου απόδημων Αρκάδων πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

gia press Ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, κ.Ρεβελιώτης είχε ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες από όλους όσους ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην συζήτηση για να εκφράσουν τις απόψεις τους, μέσα από τις δικές τους εμπειρίες.

 

 

Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε ο Ρεβελιώτης:

 

 

Για την λειτουργία του κυλικείου: "Παράνομο το κυλικείο στο Παναρκαδικό. Χωρίς την άδεια της ομοσπονδίας δημιουργήθηκε αυτή η επιχείρηση. Αυτός ο χειριστής πληρώνει ενοίκιο σε τρείς ανάπηρους πολέμου αλλά αυτοί οι τρεις δεν πληρώνουν κανένα ενοίκιο στο νοσοκομείο".

 

 

"Μάλιστα αυτός που έχει το κυλικείο χρησιμοποιούσε δυο παλιά φορτηγά για αποθήκες τα οποία μάλιστα τα είχε αφήσει μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου. Κάναμε πριν καιρό παρατήρηση και ήταν ακόμα εκεί. Κάναμε εκ νέου παρατήρηση και πάλι ήταν εκεί".

 

 

Για τις ελλείψεις: "Δεν υπήρχε σαπούνι. Πήγα να πλύνω τα χέρια μου και δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε χαρτί υγείας, ούτε τα πιο απαραίτητα όπως για παράδειγμα οι γάζες. Αυτό είναι μια θλιβερή κατάσταση"

 

 

Για το ΨΝΤ που είναι υπό κατασκευή: "Η ψυχιατρική κλινική θα πάει δίπλα στο νοσοκομείο αυτό. Το νοσοκομείο όμως δεν έχει φύλακες και είναι τελείως απροστάτευτο. Αν για παράδειγμα πάει κάποιος με ψυχιατρικά προβλήματα και μπει στην παιδιατρική κλινική τι θα γίνει;".

 

 

Παρέμβαση Τατούλη: 'Όλα αυτά είναι μελετημένα. Υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής κυβέρνησης. Είμαστε στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση, όπου πλέον οι ψυχιατρικές κλινικές σταματούν να είναι γκέτο και ενσωματώνονται ως ανεξάρτητες οντότητες στα νοσοκομεία".

 

 

Ακολουθεί βίντεο:

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: