O αντιδήμαρχος ανάπτυξης και απασχόλησης και υπεύθυνος για την πολιτική προστασία στον Δήμο Τρίπολης, κ.Κατσαφάνας μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" για το μείζον ζήτημα της υδροδότησης στην Βλαχοκερασία, ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

t6788Ο κ.Κατσαφάνας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους κατοίκους των χωριών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό προσπαθώντας να λύσει τα όποια ζητήματα προκύπτουν.

 

 

Αναλυτικότερα τα όσα είπε:

 

 

"Υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα με το νερό εδώ και πολλά χρόνια. Θυμάμαι από την πρώτη ώρα που βρέθηκα θεσμικά εδώ στην Βλαχοκερασια είχαμε πρόβλημα και πίναμε νερό μια φορά την ημέρα. Αυτό οφείλεται στο ότι τα πετρώματα της περιοχής δεν συγκρατούν το νερό. Η λύση που βρήκαμε κατά την διάρκεια των χρόνων, μέχρι που τελείωσε η θητεία μου στον Δήμο Σκιρίτιδας, ήταν οι γεωτρήσεις και κάποια μικροφράγματα με τα οποία εμπλουτίζαμε αυτές τις γεωτρήσεις".

 

 

"Από την αρχή του Καλλικράτη και μετά που μεταφέρθηκαν όλα στον Δήμο Τρίπολης και αλλάξανε κάποια δεδομένα. Δεν υπήρχε υπάλληλος να παρακολουθεί την όλη διαδικασία, με αποτέλεσμα να έχουμε μικροπροβλήματα στην τροφοδοσία του νερού".

 

 

"Η ποσότητα που χρειαζόταν το χωριό ήταν δυσανάλογη με τον αριθμό των κατοίκων. Σας λέω μόνο πως ο παγκόσμιος οργανισμός μας δίνει περίπου 200 λίτρα το άτομο την ημέρα και εδώ θέλαμε δύο κυβικά την ημέρα ανά άτομο. Και αυτή την στιγμή 120 κυβικά νερού είναι αρκετά για 600 άτομα που βρίσκονται στην Βλαχοκερασιά, αλλά οι κάτοικοι θέλουν περίπου 600 και 700. Αυτό είναι αδύνατο να το έχεις".

"Ότι λεφτά είχαμε από τα αιολικά πάρκα τα δώσαμε για την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης που άλλαξε, για την διάνοιξη γεωτρήσεων και για διάφορα ακόμα έργα που σχετίζονται με το νερό. Κρατήσαμε κάποια λεφτά για να τα δώσουμε, ώστε να πάμε ρεύμα στις γεωτρήσεις για να δουλεύουν αυτόνομα, γιατί τώρα δουλεύουν με γεννήτρια".

 

 

"Το 2011 είχα κάνει μια εισήγηση στο Δήμο Τρίπολης, βάζοντας ως θέμα να λυθούν τα προβλήματα του νερού σε 20 χωριά. Η πρόταση μου δεν προχώρησε για κάποιους λόγους".

"Για να λυθεί τώρα το πρόβλημα πρέπει να πάει το ρεύμα στις γεωτρήσεις. Στη συνέχεια πρέπει να συντονιστεί το σύστημα των γεωτρήσεων και να οδηγούνται πλέον σε μια δεξαμενή, η οποία θα ελέγχεται με αυτοματισμένο τρόπο και στην συνέχεια θα ανεβαίνει πάνω και θα πηγαίνει στο χωριό. Επιπλέον αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει σε κάθε ρολόι τσιπάκι για να ελέγχεται η κατανάλωση".

"Τις τελευταίες μέρες είχαμε κάποια ατυχήματα, καθώς έπεσε νερό στο σύστημα των γεωτρήσεων από ένα φράγμα που υπερχείλισε".

 

 

"Αυτήν την στιγμή η γεώτρηση βγάζει 35 κυβικά την ώρα. Αν αυτά τα κυβικά δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες 300 ατόμων τότε είμαστε άξιοι τις μοίρας μας".

"Η λιμνοδεξαμενή δεν είναι περιφραγμένη, όπως και καμία άλλη σε όλο τον κόσμο".

 

 

"Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως έχουμε ικανοποιητικές ποσότητες νερού ύδρευση, αλλά δεν είναι αρκετό για άρδευση".

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: