Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου Κυκλάδων και του Αστυνομικού Σταθμού Σταθμού Σίφνου συνέλαβαν την 4.9.2014 στην Σίφνο πενηντάχρονο ημεδαπό Ιατρό με ειδικότητα Χειρούργου Ωτορινολαρυγγολόγου, υπηρετών στην μονάδα Υγείας Τρίπολης, όντας σε καθεστώς αναστολής των καθηκόντων του, για παράβαση του Ν.4139/2013 «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», των άρθρων 216 Π.Κ. «Πλαστογραφία», 220 Π.Κ. «Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης», 242 Π.Κ. «Ψευδής βεβαίωση, νόθευση κ.λ.π.», 386 Π.Κ. «Απάτη» και 258 Π.Κ. «Υπεξαίρεση στην υπηρεσία», σε συνδυασμό με το άρθρο 98 Π.Κ. «Έγκλημα κατ’ εξακολούθηση».

GIATROSΕιδικότερα, ο δράστης προέβαινε σε συνταγογράφηση μονόγραμμων και δίγραμμων συνταγών του νόμου περί ναρκωτικών, κάνοντας χρήση κρατικής στρογγυλής σφραγίδας και πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων με αποτέλεσμα να πετυχαίνει απευθείας ο ίδιος την αγορά ναρκωτικών ουσιών από φαρμακεία (της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας) ή την υφαρπαγή συνταγών από κρατικά ιατρεία, με στόχο την εκπτωτική σε βάρος του Δημοσίου αγορά ναρκωτικών ουσιών από φαρμακεία. Επιπλέον, κατείχε παρανόμα μπλοκ του Ι.Κ.Α. και του Τ.Σ.Α.Υ. από τα οποία είχε πρόσβαση σε στοιχεία ασθενών, ώστε να προβαίνει σε συνταγογραφήσεις με σκοπό την αγορά ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από στοχευμένο έλεγχο, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα δοθείσες πληροφορίες, προσέγγισαν τον ανωτέρω στην Απολλωνία Σίφνου και εντός των αποσκευών του ανευρέθησαν:

 

 

είκοσι-οκτώ (28) ναρκωτικά δισκία, με την εμπορική επωνυμία «HIPNOSEDON»,
είκοσι-έξι (26) ναρκωτικά δισκία, με την εμπορική επωνυμία «STEDON»,
τρεις (3) υποδερμικές βελόνες,
δύο (2) σύριγγες με αντίστοιχες βελόνες,
πενήντα δύο (52) φαρμακευτικά δισκία, προερχόμενα από παράνομες συνταγογραφήσεις
μία (1) σφραγίδα με το εντύπωμα της μονάδος που υπηρετούσε,
μία (1) κρατική στρογγυλή σφραγίδα, δημόσιο υλικό της εν λόγω Μονάδας Υγείας,
μία (1) ατομική του σφραγίδα,
παραστατικά πληρωμής φαρμακείων,
πλήθος ψευδών ιατρικών γνωματεύσεων,
δυο (2) μπλοκ μονόγραμμων και δίγραμμων συνταγών για χορήγηση ναρκωτικών ουσιών με πλήθος γραμμένων-χρησιμοποιημένων συνταγών.
τρία (3) μπλοκ του Ι.Κ.Α., περιέχοντα έντυπα εντολής εξέτασης συμπληρωμένα με στοιχεία ασθενών και
ένα (1) μπλοκ του Τ.Σ.Α.Υ. με εντολές υγειονομικής περίθαλψης.

 


Ερευνάται το εύρος δράσης του κατηγορουμένου.

 

Πηγή: Milosvoice.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

  • Επισκέπτης - Νίκος

    "Συνέλαβαν δεύτερη φορά γιατρό από την Τρίπολη"(είναι άλλος γιατρός) και όχι "Συνέλαβαν δεύτερη φορά τον γιατρό από την Τρίπολη"

    Σαν 0 Σύντομο URL:
Κατηγορία: