Στον "Αρκαδία 93.8" στην εκπομπή "Όλα τώρα" με την Τόνια Μεγρέμη μίλησε ο δικηγόρος των κατοίκων Τζίβα και Θάνα για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι εναντίον του Δήμου Τρίπολης.

yy5trtrΑναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ.Ψιμάρνης:

 

 

"Η αίτηση των κατοίκων έγινε εν μέρει δεκτή και η απόφαση δεν είναι υπέρ του Δήμου Τρίπολης, όπως θέλησαν κάποιοι να περάσουν στον κόσμο".

 

 

"Στην απόφαση αναφέρονται όροι και ρήτρες. Επιπλέον απαγορεύονται ρητά οι πάγιες εγκαταστάσεις και επομένως ο Δήμος δεν μπορεί να δημιουργήσει ράμπες".

 

 

"Μιλάμε για πολλούς όρους μεταξύ των οποίων και εκείνος, που αναφέρει, πως τα απορρίμματα πρέπει να μεταφορτώνονται απευθείας σε κοντέινερ χωρίς να πέφτει το παραμικρό στο έδαφος.

 

 

"Υπάρχει πρόστιμο για κάθε παράβαση ,το οποίο θα αγγίζει τα 1.000 για κάθε έναν από τους αιτούντες, άρα σε σύνολο 10 αιτούντων θα φτάνει τα 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση. Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες να σκεφτούν πόσο θα στοιχίσει αυτό το έργο, όχι μόνο οι διαμορφώσεις, αλλά και οι ποινικές ρήτρες για τις διάφορες παραβάσεις. Επιπλέον για να δημιουργηθούν όλες οι εγκαταστάσεις που πρέπει από το Δήμο το κόστος θα αγγίξει τα 30.000 ευρώ, κάτι το οποίο θα επιβαρύνει την τσέπη των πολιτών".

 

 

"Ο Δήμος δεν μπορεί για την ώρα να κάνει τίποτα, γιατί, για να το πω σε γενικές γραμμές, δεν έχει πάρει ακόμα την περιβαλλοντική άδεια από το τμήμα της Περιφέρειας που έχει κάνει την αίτηση του. Μάλιστα όπως έχω μάθει ο φάκελος που είχε δοθεί στην Περιφέρεια έχει σταλεί πίσω στις υπηρεσίες για συμπλήρωση στοιχείων".

 

 

"Χτες κάναμε συνέλευση οι κάτοικοι Τζίβα και Θάνα , στο πρώην σχολείο Τζίβα, όπου και ελήφθη η απόφαση να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο".

 

 

"Τα δικαστήρια δεν τα έχουμε τελειώσει. Επεξεργαζόμαστε το σενάριο να κινηθούμε και κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία καθιστά συνυπεύθυνη η απόφαση που βγήκε. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης στο διοικητικό εφετείο και επ' αυτής της αίτησης θα καταθέσουμε και αίτηση αναστολής, με την οποία και θα ζητάμε προσωρινή διαταγή για να μην πάνε τα σκουπίδια στο Τουρκοδέντρι".

 

 

Για την σύσκεψη του δικηγορικού συλλόγου αναφορικά με τις αναθέσεις υποθέσεων από το Δήμο σε συγκεκριμένους δικηγόρους: "Ο δικηγορικός σύλλογος έχει διοργανώσει μια γενική συνέλευση των μελών του, όπου και θα συζητηθεί και η ανάθεση υποθέσεων σε συγκεκριμένους δικηγόρους από την πλευρά του Δήμου. Οι υποθέσεις του Δήμου κατευθύνονται πάντα σε 4-5 συγκεκριμένα άτομα. Θα ληφθεί λοιπόν απόφαση για να σταλεί από τον σύλλογο στον Δήμο μια κατάσταση με όλους τους δικηγόρους για να ανακυκλώνονται τα πρόσωπα και να μην αναλαμβάνουν τις υποθέσεις μονίμως τα ίδια άτομα".

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

  • Επισκέπτης - tripolitis

    Επιτέλους να αφήσουμε τη δημοτική αρχή να κάνει τη δουλειά της και να μην αποπιούμαστε της ευθύνες μας.
    Κύριοι τα σκουπίδια είναι ευθύνη όλων και φωνάζοντας ανέτια να φύγουν από οπιοδηποτε σιμιό και αν υποδιξουν οι υπεύθυνοι δεν βοηθάμε στη λύση του προβλήματος...
    Επιτέλους αφήστε να δούμε αν μπορεί να δοθή λύση μην διευρύνουμε το πρόβλημα.

    Σαν 0 Σύντομο URL:
Κατηγορία: