Το ΤΕΕ Πελοποννήσου μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Τρίπολη από την συνεχιζόμενη εδώ και δύο μήνες εναπόθεση απορριμμάτων στον αστικό ιστό της πόλης, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατοίκους και συμμερίζεται την αγανάκτησή τους.

aporimataΣτηρίζει τα αιτήματα και τα ψηφίσματα των μεγάλων λαϊκών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Τρίπολη και δηλώνει την απόφαση του να στηρίξει ενεργά με τις θέσεις μέσω των εξειδικευμένων επιτροπών του τις όποιες περαιτέρω ενέργειες και δράσεις ακολουθήσουν.

 

 

Απαιτεί να ενεργοποιηθούν άμεσα τα προβλεπόμενα από το Νόμο Σχέδια Δράσης για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Τρίπολη. Είναι ευθύνη της αυτοδιοίκησης Τοπικής και Περιφερειακής αλλά και της Πολιτείας μέσω του αρμόδιου Υπουργείου να αντιμετωπίσει την Υγειονομική βόμβα με ειδικές κατά παρέκκλιση διαδικασίες από τον υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ* χωρίς αυτό να ακυρώνει ή να μεταθέτει χρονικά το οριστικό σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων τόσο στο Δήμο Τρίπολης όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο θα πρέπει να είναι Μόνιμο, Διαφανές, Δημόσιο και Νόμιμο.

 

 

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί θέμα μείζονος πλειοψηφίας για τη χώρα, θέμα που αποτελεί ευθύνη όλων μας σε επίπεδο ατομικό (πολιτών), τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό. Στόχος είναι η βιώσιμη-οικολογική-οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: