Με "λουκέτο" και κινητοποιήσεις απειλούν οι δήμοι με αφορμή την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΚΕΔΕ εκδόθηκε ψήφισμα - απόφαση, με το οποίο ζητείται η απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και ειλικρινής διάλογος για να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

590 93812a7a5ffa17ca0d3d5686686cb566Η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π. μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου στις 7-9 Μαΐου.

 

 

"Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με ψήφισμά του που έλαβε μετά από μαραθώνια έκτακτη συνεδρίαση, καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση και απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π. με την οποία υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

 

 

Κρίνει ως μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, γι αυτό καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος" αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

 

 

Επίσης, καλεί τις Δημοτικές Αρχές όλης της χώρας και μέχρι τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.

 

 

Παράλληλα καλεί τους Δήμους όλης της χώρας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: