stin tripoli o pr paulopoulos me aformi tin epeteio tis alosis tis tripolitsasΜε την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους επαναστατημένους Έλληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, σηματοδοτώντας την απαρχή του νεότερου Ελληνικού κράτους.

Το πρωί τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στην δοξολογία παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, βουλευτές, και εκπρόσωποι των τοπικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλης, του νομού και της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, υπογράμμισε ότι, ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην ομιλία του προς την μαθητιώσα νεολαία των Αθηνών, στην Πνύκα, ήταν αυτός που έδωσε το στίγμα του απελευθερωτικού αγώνα, λέγοντας ουσιαστικά ότι η επανάσταση ξεκίνησε από την άσβεστη φλόγα των Ελλήνων για ελευθερία. Πρόσθεσε ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ο ταλαιπωρημένος αγωνιστής του αγώνα και τόνισε, πως μόνος αυτός όρθωσε το ανάστημά του για να πείσει τους λοιπούς αγωνιστές και το λαό, να ξεσηκωθούν ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την σπουδαιότητα απελευθέρωσης της Τρίπολης, στην καθοριστική έκβαση του αγώνα

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: