adespotaΜε αφορμή τα τεκταινόμενα για το θέμα των αδέσποτων ζώων, η παράταξή μας έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει για μια ακόμα φορά τις θέσεις της:

1. Διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων ζώων
. Σωστή περίθαλψη και φροντίδα
. Καταγραφή όλων των ζώων, ειδική σήμανση σε όλα καθώς και βιβλιάριο υγείας
. Σταθερά σημεία σίτισης

2. Δημιουργία ενδιαιτήματος.

3. Προώθηση υιοθεσίας των αδέσποτων με διαφημιστικές καμπάνιες και ευνοϊκούς όρους(πχ δωρεάν τροφή ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ζώου για 1 χρόνο από το δήμο).

Επειδή όμως όλα αυτά δεν αποτελούν ούτε πανάκεια ούτε μπορούν να γίνουν μονομερώς και επειδή η παρούσα κατάσταση επείγει, προτείνουμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής συζήτησης στο Πνευματικό Κέντρο. Η πρωτοβουλία πρέπει να φέρει τη σφραγίδα του αρμόδιου Αντιδημάρχου όπου θα προσκληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι παρατάξεις, με στόχο ν’ αναπτυχθούν προτάσεις και ν’ αναζητηθούν λύσεις εναρμονισμένες στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο όπου θα μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.

Το πρόβλημα κ Σταματόπουλε είναι πολύ σοβαρό και οι όποιες λύσεις έχουν καθυστερήσει ανεπίτρεπτα. Εμείς ως παράταξη, είχαμε αναφερθεί πρώτοι και έγκαιρα για το επείγον του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κρούοντας παράλληλα το κώδωνα του κινδύνου για ένα πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται καταθέτοντας τις συγκεκριμένες παραπάνω προτάσεις. Είναι χρέος σας κ. Σταματόπουλε να συμβάλετε στη διοργάνωση μιας τέτοιας ημερίδας ώστε ν ακουστούν όλες οι απόψεις για ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα και με την πρέπουσα ευαισθησία.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ SOCIAL MEDIA

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: