αδεσποτα 1Την Πέμπτη το απόγευμα, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχείου Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη όπου προήδρευσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης, τα αδέσποτα ζώα του δήμου.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν, η πενταμελής επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων όπου προεδρεύει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Σταματόπουλος, , μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης όπου τον Πρόεδρο τον εκπροσωπούσε η Κα Γιώτα Περήφανου η οποία είναι και Γενική Γραμματέας του Φιλοζωικού Σωματείου Β. Ευβοίας «ΗΡΑ».

Στη συζήτηση υπήρχε ταύτιση και σύγκλιση απόψεων για τις διαστάσεις που έχει πάρει πλέον το θέμα με τα αδέσποτα ζώα. Τόσο στην πόλη της Τρίπολης, όσο και στα χωριά του Δήμου. Όλοι συμφώνησαν ότι οι παρεμβάσεις απαιτείται να είναι άμεσες.

Καταρχήν, όλοι οι παρευρισκόμενοι καταδίκασαν την μεθοδολογία αλλά και την έξαρση των δηλητηριασμών των ζώων. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι με αυτή τη μέθοδο δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των Αδέσποτων και ότι έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις, πεθαίνοντας ακόμα και οικόσιτα ζώα.

Στη σύσκεψη αρχικά έγινε αναφορά στις διαδικασίες που απαιτούνται ακόμα, σχετικά με τη δημιουργία του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, όπου εκεί εκτός από τη συγκέντρωση των ζώων που θα επιτευχθεί, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες αλλά και θέματα υγιεινής, θα μπορεί να κινείται πιο γρήγορα η διαδικασία της υιοθέτησης ζώων.

Στη συζήτηση υπήρξαν συγκεκριμένα πράγματα στα οποία συμφωνήθηκαν, όπως:

• Να τοποθετηθούν Άμεσα, σε σημεία εκτός πόλης, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα.

• Να γίνει περισυλλογή των επικίνδυνων ζώων, των ασθενών και μικρών κουταβιών βάση της Νομοθεσίας

• Να αποφορτιστεί το κέντρο της πόλης από τα αδέσποτα ζώα.

• Να γίνει πλήρης καταγραφή των αδέσποτων ζώων τόσο στην πόλη μας, όσο και στις Τ.Κ.

Οι φιλόζωοι έθεσαν τις ενστάσεις τους για την περισυλλογή των ζώων από το κέντρο της πόλης και για την περισυλλογή των κουταβιών, καθώς και για το χρόνο παραμονής των ζώων σε νόμιμο καταφύγιο. Όλα αυτά όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τις διαδικασίες.

Η όλη συζήτηση βασίστηκε στην νομοθεσία που διέπει το πλαίσιο διαχείρισης αδέσποτων ζώων (Ν. 4039/2012 και τροπ. 4235/2015).

Εκ του Γραφείου τύπου

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: