tegea ekdilosiΤο Φεστιβάλ Τρίπολης ολοκληρώθηκε ανανεώνοντας το ραντεβού του για του χρόνου, με μια βραδιά τιμής προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας αλλά και τους ανθρώπους που το πλαισιώνουν με σεβασμό.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε από νωρίς στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου για να περιηγηθεί στα μοναδικά του εκθέματα με σύγχρονα διαδραστικά μέσα. Ένα Μουσείο στολίδι για την περιοχή μας, που πλέον με την Ευρωπαϊκή διάκριση ‘ως ύψιστη τιμή για εξέχοντα επιτεύγματα’ μας κάνει να περηφανευόμαστε ακόμα περισσότερο γι’αυτό.

Η βραδιά συνεχίστηκε με μια μοναδική μουσική συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης, με τον Παπαντωνίου Παναγιώτης στο τραγούδι και τον κ. Κωστούρο Σωτήριο στη Διεύθυνση Φιλαρμονικής.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ευχαρίστησε προσωπικά την κ. Άννα Καραπαναγιώτου προϊσταμένη της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, όχι μόνο για την ακούραστη και συγκινητική της προσπάθεια στην προστασία των πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά και για την στήριξή της στην προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης, να καθιερώσει έναν ιδιαίτερο πολιτιστικό θεσμό, που ονομάζεται Φεστιβάλ Τρίπολης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε:

...Στο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας επιλέξαμε να αποχαιρετίσουμε το Φεστιβάλ Τρίπολης σε μια βραδιά περιήγησης και γνωριμίας με τα μοναδικά του εκθέματα, θέλοντας να εκφράσουμε την χαρά και την υπερηφάνεια μας για μια ακόμη φορά, που το «δικό μας» υποδειγματικό Μουσείο συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς της «ελληνικότητάς μας» προς τον κόσμο, αυτή τη φορά με Διεθνείς Διακρίσεις.

Η συνεχής του εξέλιξη και η πρωτοποριακή του μουσειολογική προσέγγιση με την χρήση εμφατικών ψηφιακών τεχνολογιών, που μυούν τον επισκέπτη με μεθοδικότητα, στο πολιτιστικό γίγνεσθαι αυτού εδώ του τόπου, αποτέλεσαν το λαμπρό λύχνο που οδήγησε στη διεθνή Διάκριση του στον διαγωνισμό (European Museum Award of the Year), με την «ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα» υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Σαν Σεμπάστιαν της Ισπανίας.

Η συγκεκριμένη διάκριση, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο απόδειξη της διαχρονικότητας των πολιτιστικών αξιών που κληρονομήσαμε και οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προωθήσουμε σε όλο τον κόσμο, αλλά αποτελεί και αναγνώριση της ακούραστης και συγκινητικής προσπάθειας της Αρχαιολόγου μας Άννας Καραπαναγιώτου, , αλλά και όλης της ομάδας που την πλαισιώνει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την κ. Καραπαναγιώτου όχι μόνο για την δυναμική της παρουσία στην προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της στην δική μας προσπάθεια καθιέρωσης ενός πολιτιστικού θεσμού, που ονομάσαμε Φεστιβάλ Τρίπολης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και με πρωταρχικό στόχο την γνωριμία του κοινού με τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς, εντάξαμε στο πρόγραμμά μας, με περηφάνια θα έλεγα, το Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας αλλά και το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού. Οι αρχαιολογικοί αυτοί χώροι όπως και εδώ σήμερα στο Μουσείο Τεγέας, φιλοξένησαν εξαίσιες μουσικές αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Γέμισαν κόσμο που ταξίδεψε κάτω από τον έναστρο ουρανό και πλημμύρισαν από συναισθήματα κατάνυξης και σεβασμού όπως ακριβώς τους αρμόζει. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ.

Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Με σοβαρότητα και μεθοδικότητα.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: