Ο Δήμος Τρίπολης με σύνθημα « Αλλάξτε την καθημερινότητα σας , γνωρίστε τις ομορφιές της γης και γευτείτε τους καρπούς της δημιουργίας σας » συνεχίζει και φέτος τη δράση του Δημοτικού Λαχανόκηπου.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και φέτος  στο κάλεσμα του Δήμου Τρίπολης για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Συνολικά οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν 147 ενώ υπήρξαν και 20 επιπλέον  που κατατέθηκαν μετά την καθορισμένη ημερομηνία υποβολής και οι οποίες θα εξεταστούν εφόσον υπάρξουν απουσίες.

Η τελετή παράδοσης του Δημοτικού Λαχανόκηπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 με την παρουσία  του Δημάρχου Τρίπολης κ. Γιάννη  Σμυρνιώτη , του υπευθυνου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου κ . Γιώργου Παπαδημητρίου , των γεωπόνων κ. Κώστα Μαλλίρη και κ. Γιώργου Καρώνη και φυσικά με την παρουσία όλων των  συμμετεχόντων στους οποίους και παραδόθηκαν τα αγροτεμάχια προκειμένου να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους βιολογικά αγροτικά προϊόντα για να  καλύπτουν τις ανάγκες τους  ενώ το 10% της παραγωγής θα διατίθεται για την κάλυψη αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρίπολης .

Ο ενθουσιασμός των πολιτών του Δήμου Τρίπολης ήταν διάχυτος καθ όλη τη διάρκεια της τελετής αποδεικνύοντας  την ανάγκη της εποχής για ενεργοποίηση αλλά και  δημιουργική διέξοδο από τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας .

Η Δημοτική Αρχή προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες ( έναντι συμβολικού χρηματικού ποσού 30 ευρώ το χρόνο , εξαιρούνται πολύτεκνοι , τρίτεκνοι και άνεργοι ) να ασχοληθούν με την αγροτική ζωή του τόπου τους παρέχοντας και μαθήματα βιολογικής καλλιέργειας από γεωπόνους του Δήμου ώστε όλοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις . Άλλωστε βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ήταν να μην χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες φυτοφάρμακα ή λιπάσματα .

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος σε μια συνολική έκταση  16 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης και πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης , με διαδρόμους προσέγγισης και παροχή νερού , εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες , θα παραδοθεί έτοιμος προς χρήση μέχρι τις 18 Μαΐου.

Ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου κ . Γιώργος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου , μεγαλύτερη από την περσινή ,αλλά και η ευχάριστη διάθεση με την οποία αγκάλιασαν το Δημοτικό Λαχανόκηπο και φέτος μας  υποχρεώνει να είμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας  για ότι χρειαστούν . Να αλλάξουμε μαζί την καθημερινότητα μας με δημιουργία και  δράση .

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι οι δικαιούχοι των αγροτεμαχίων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον λαχανόκηπο για ένα χρόνο ενώ θα δοθούν και κλειδιά σε όλους. Το πότισμα θα γίνεται αυτόματα 6-8 κάθε απόγευμα ενώ αργότερα που οι θερμοκρασίες θα είναι μεγαλύτερες θα γίνεται και πρωί και απόγευμα. Τα κηπευτικά θα παρακολουθούνται συστηματικά από γεωπόνους του Δήμου  για την ομαλή ανάπτυξη τους ενώ θα δίνονται και οι απαραίτητες συμβουλές από τους γεωπόνους μας σε κάθε δικαιούχο του δημοτικού λαχανόκηπου. Σκοπός μας είναι να συνεργαστούμε και να  αλλάξουμε μαζί την καθημερινότητα μας με δημιουργία και  δράση.»

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: