Την Τετάρτη (09/04)στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης έλαβε χώρα η παρουσίαση μίας πρωτοποριακής δράσης για την ανακύκλωση του περιβάλλοντος από την παράταξη "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα" του Νίκου Τσιαμούλου.

tsiam97464Βασικοί ομιλητές ήταν ο κ.Αντώνης Γάκης, διδάκτωρ Περιβάλλοντος Πάντειου Πανεπιστημίου Σύμβουλος περιβάλλοντος στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και ο κ.Γιώργος Βέρρος, εκπαιδευτικός Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής Επιστημονικός Σύμβουλος Παντείου.


Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν "Εν αρχή ήν η Φύσις-Παίρνουμε το περιβάλλον στα χέρια μας" και αφορούσε όλες εκείνες τις δράσεις μπορούν να γίνουν στα σχολεία και όχι μόνο σχετικά με την ανακύκλωση.

 

Ο κ.Τσιαμούλος αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες που βρέθηκαν στο πνευματικό κέντρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ενώ στην συνέχεια αναφερόμενος στις γενικότερες αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος τόνισε: Κατέθεσα δημόσια την πρόταση για περιορισμό της θητείας των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δύο θητείες για τον δήμαρχο και τρείς θητείες για τους δημοτικούς συμβούλους. Κάποια χαρακτήρισαν αυτή μου την πρόταση ανατρεπτική, άλλοι τολμηρή και πρωτοπόρα. Εγώ πιστεύω πως είναι πραγματιστική, σύγχρονη και σύμφωνη με την εποχή μας. Αν θέλουμε ανανέωση στην πολιτική ζωή μόνο αυτός είναι ο δρόμος. Τα δεδομένα αλλάζουν μέσα από απλές αυτονόητες ενέργειες και από διαφορετικό τρόπο σκέψεις.Αυτό έχουμε ανάγκη στον τόπο μας σήμερα".

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την εκδήλωση:

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0

Οι άνθρωποι σε αυτή τη συζήτηση

Κατηγορία: