179Με την μεγάλη προσέλευση στην καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πίτας στην κατάφωτη αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του ΚΑΡΑΒΕΛ, δημιουργήθηκε η απαραίτητη πατριωτική ατμόσφαιρα, που δικαιώνει τον σκοπό της πραγματοποίησης της. Αρίστη η περιποίηση, άψογη η υποδοχή των προσερχομένων από μέλη του Δ.Σ. Η ζωντανή μουσική που έδωσε το απαραίτητο κέφι για τραγούδι και χορό, η οργάνωση της λαχειοφόρου αγοράς με Αρκαδικά προϊόντα από την Εύη Μαλούχου, η παρουσίαση του προγράμματος από την Ουρ. Αναγνωστοπούλου, και η κοπή της πίτας, ύστερα από σύντομο χαιρετισμό του προέδρου Φώτη Τούντα, ήταν τα κύρια γνωρίσματα της όλης εκδήλωσης.


Εκ μέρους του Δ.Σ. απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό το νεώτερο μέλος του Δ.Σ., Δημ. Ι. Παπαδημητρίου, οφθαλμίατρος, που μεταξύ άλλων είπε: «Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, χάρη στους γονείς μου, είχα την τύχη και την χαρά να γνωρίσω από μικρός την ωραία μας Τρίπολη και να μη την αφήνω μέχρι σήμερα, με τις τακτικές διαμονές μου. Και σαν έτοιμος από καιρό, πρόθυμα ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ για να βοηθήσω στην συνέχεια της ζωής της και της μεγάλης της προσφοράς. Και τώρα, κι εγώ με τη σειρά μου, παρακαλώ και προσκαλώ τα νέα Τριπολιτσωτάκια να ενταχθούν στις δυνάμεις της. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά η πατρίδα μας, η Τρίπολη, έχει ανάγκη από δράσεις που θα τις κάνουμε όλοι μαζί, όσοι μπορούμε περισσότεροι, για να δυναμώσουμε την ξεχωριστή ιστορία και εικόνα της, στην Αθήνα. Τελειώνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η συσπείρωση συμπατριωτών επιδιώκουν τα πατριωτικά σωματεία, έχει κι ένα άλλο μεγάλο κέρδος, τόσο αναγκαίο στις σκληρές συνθήκες ζωής μιας πόλης σαν την Αθήνα των εκατομμυρίων κατοίκων της. Και αυτό το κέρδος, είναι η χαρά της επικοινωνίας με ανθρώπους που έχουν κοινές ρίζες καταγωγής».
Ακολούθησαν ευχές από τον αντιπεριφερειάρχη Ευ. Γιαννακούρα και τον δήμαρχο Τρίπολης Δημ. Παυλή, ενώ ο Γ. Χριστοδουλόπουλος ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από τον Δήμο Τρίπολης, έκαμε σύντομη εισήγηση για την διεκδίκηση της Τρίπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Παρόντες στην εκδήλωση: ο υφυπουργός ανάπτυξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημ. Παυλής, ο αντιπεριφερειάρχης Ευ. Γιαννακούρας, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Βασ. Γιαννακάκος, ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου Κων. Αθανασόπουλος, οι πρόεδροι Γ. Ζαραφέτας της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, και Ν. Κιντής των Αρκάδων Γλυφάδας, το Δ.Σ. «Άνθη της πέτρας», η πρόεδρος του φιλοτεχνικού Ομίλλου Τρίπολης Εύη Μεντή, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Ι. Παπαδημητρίου.

Ένωση Τριπολιτών Αττικής
Χορηγοί λαχνού ετήσιας εκδήλωσης κοπής της πίτας 2015
18 Ιανουαρίου 2015, ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ»
- Εκδόσεις Καστανιώτη Α.Ε.
- Χρυσοχοείο Μιχάλη Παρασκευόπουλου, Γλυφάδα
- Βιομηχανία φυσικών καλλυντικών «APIVITA», Νίκη Κουτσιανά
Ξενοδοχεία
- «ΜΑΙΝΑΛΟΝ», Τρίπολη
- «ΑΡΚΑΔΙΑ», Τρίπολη
- «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ», Καψιά Μαντινείας
- Ξενώνας Καζάκου «ΘΕΟΝΥΜΦΗ», Δημητσάνα
- «KOUSTENIS VILAGGE», Δημητσάνα
- «NERIDA BOUTIQUE HOTEL», Δημητσάνα
- «TRIKOLONION COUNTRY», Στεμνίτσα
- «ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟΝ», Τρίπολη
Χορηγοί λαχνού 2015
Οινοπαραγωγικές Αρκαδικές εταιρείες
- «ΑΡΚΑΣ Α.Ε.», Κτήμα Σπυρόπουλου, Μαντινεία
- «ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.», Κτήμα Τσελέπου, Ρίζες Τεγέας
- «SEMELI Α.Ε.», Μαντινεία Νασιάκος
- Οινοποιείο Αφοί Τρουπή, Μηλιά Τρίπολης
- Οινοποιείο Ευαγγέλου Καλογρή, Καψιά Μαντινείας
Αρκαδικά προϊόντα
- Σπιτικά ζυμαρικά «ΜΑΙΝΑΛΟΝ» Τρίπολης
- Παραδοσιακά ζυμαρικά, Κωνσταντίνα Κλαδούρη, Καψιά Μαντινείας
- Παραδοσιακά προϊόντα Δημητσάνας, Παναγιώτης Κάζας
- Παραδοσιακά προϊόντα «ΑΓΙΟΠΕΤΡΙΤΙΚΑ» Μαρία Μούγιου, Άγ. Πέτρος

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: