Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, φέτος, κλείνει 30 χρόνια επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας στην Τρίπολη, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (1985 -2015).

Πρόκειται, για 30 χρόνια κουλτούρας, μεστά και ξέχειλα από δραστηριότητες, με 500 και πάνω Συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις στο ενεργητικό της...

 

Η Χ.Τ. είναι το Καλλιτεχνικό Σωματείο της Πόλης μας, που, πρωταγωνιστεί στο Ελληνικό Χορωδιακό στερέωμα και λειτουργεί, ως ο καλύτερος Πολιτιστικός -και όχι μόνο- πρεσβευτής της Τρίπολης και της Αρκαδίας σε όλη τη χώρα...! Και όλα αυτά με, πιστεύω και γνώμονα, “μια ζωή”, στην ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ! Είναι οι γνωστοί άνθρωποι -γνώστες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής κουλτούρας- που έταξαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία, της καλλιτεχνικής μόρφωσης, πνεύματος και ψυχής, αλλά και της ψυχαγωγίας των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων, γυναικών και ανδρών...

 

Με την ευκαιρία της πανηγυρικής, για τη Χ.Τ., χρονιάς του 2015, το Καλλιτεχνικό Σωματείο έχει προγραμματίσει πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα άρχιζαν από την 1-1-15 πλην, όμως, ένεκα Εκλογών...• εκδηλώσεις, και από τα πέντε (5) τμήματά της, που, είναι η Προ-Παιδική “τα Σκαθάρια”, η Παιδική “τα Σπουργίτια”, η Νεανική Γυναικεία “La Vita”, η Μικτή Χορωδία και το Εκκλησιαστικό τμήμα.

Όπως, διαπιστώνεται, η Χ.Τ. λειτουργεί, ως ένας μικρός Οργανισμός, με αντικείμενο, κυρίως, τη Χορωδιακή Μουσική και, γενικότερα, τον Πολιτισμό...

 

Με καθυστέρηση, λοιπόν, 2μιση μηνών, στην αφετηρία παίρνει θέση η πρώτη φετινή Συναυλία μ' ένα “μπαράζ” εκδηλώσεων να έπονται για την άνοιξη του '15... Ας τη δούμε και, μην τη χάσετε, όλοι, εσείς οι Φιλότεχνοι, αφού Χατζιδάκις είναι αυτός:

 

Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 7μιση το βράδυ, στο "Μαλλιαροπούλειο Θέατρο", η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ παρουσιάζει Αφιέρωμα στον, διεθνούς φήμης, Έλληνα Συνθέτη, ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ.

 

Το Αφιέρωμα λαβαίνει χώρα, τόσο για τα 90 χρόνια από τη Γέννηση του Μεγάλου Συνθέτη (1925-2015) όσο και για τα 20 χρόνια από τον θάνατό του (1994-2014).

 

Κατ' αυτό, θα ερμηνεύσει Τραγούδια του, η 40μελής Νεανική Γυναικεία Χορωδία, του Καλλιτεχνικού Σωματείου, «LA VITA», υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Πιάνου, ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ.

 

Η βραδιά θα διανθιστεί με...:

 

1. Θα προβληθεί, μικρής διάρκειας, φιλμ, από τη ζωή και το Έργο του αείμνηστου Συνθέτη, το οποίο επιμελήθηκε -και θα παρευρεθεί- ο Τριπολίτης Σκηνοθέτης και Διευθυντής της Αρχαιότερης Δραματικής Σχολής στην Ελλάδα, ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΟΣ.

 

2. Θα προλογίσει, για τη ζωή και το Έργο του Συνθέτη ο, πανελλήνιας απήχησης, Μουσικοκριτικός, Αρχιτέκτονας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗΣ, ο οποίος και θα συνοδεύεται από την, διεθνούς φήμης, Πιανίστρια, σύζυγό του, Ντιάνα Βρανούση.

 

3. Στίχους των τραγουδιών, του Μάνου Χατζιδάκι, θα απαγγείλει ο Ηθοποιός και παλιός γόης του Ελληνικού Σινεμά, και όχι μόνο, ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΤΕΟ) ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ, ο οποίος θα ερμηνεύσει και δύο τραγούδια του Συνθέτη.

 

4. Τα κομμάτια της Χορωδίας θα συνοδεύσει μικρή Ορχήστρα από Πιάνο, Κλαρινέτο και Κρουστά.


Η είσοδος, για το κοινό, είναι ελεύθερη.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: