003Τη Δευτέρα εννέα Μάρτη η Ένωση Τριπολιτών Αττικής οργάνωσε εκδήλωση με παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Λαμπρόπουλου «ΤΡΙΠΟΛΗ».
Κατάμεστη η αίθουσα (και όρθιοι), έντονη και η παρουσία του καλλιτεχνικού στοιχείου, από Αρκαδικής πλευράς ο λογοτέχνης και ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός, οι σκηνοθέτες Σταύρος Τσιώλης, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Δέσποινα Καρβέλα, Σούλης Παπανικολάου, οι ηθοποιοί Δώρα Καλυβιώτη και Μάνια Νταϊφώτη, καθώς και μια πλειάδα μη Αρκάδων καλλιτεχνών, σκηνοθετών και ηθοποιών.


Η εκδήλωση άρχισε με παρουσίαση του Σωτήρη Λαμπρόπουλου από το μέλος της ΕΤΑ Σούλη Παπανικολάου, συνδέοντας την καλλιτεχνική πορεία του Σωτήρη Λαμπρόπουλου με την Τριπολίτικη καταγωγή του.
Στη συνέχεια μίλησαν για το έργο του Σωτήρη οι σκηνοθέτες Βασίλης Ντούρος, Βασίλης Κεσίσογλου και Μιχάλης Παπανικολάου.
Ακολούθησε η προβολή, το αποτέλεσμα...
Μας γέμισε συγκίνηση, νοσταλγία αλλά και πολλή αγάπη για τον τόπο μας. Ήταν μια σημαντική προσφορά του Σωτήρη Λαμπρόπουλου στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε, έζησε, και ζει ακόμα αφού ποτέ δεν ξέκοψε από την Τρίπολη.
Η ταινία μας ξενάγησε στο χθες αλλά και στο σήμερα. Γνωρίσαμε μια Τρίπολη που μπορεί να την περπατάμε καθημερινά, αλλά δεν την ξέρουμε.
Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στο Σωτήρη Λαμπρόπουλο από τον πρόεδρο της ΕΤΑ Φώτη Τούντα.
Η εκδήλωση έκλεισε με το σχετικό κρασάκι και όχι μόνο, και δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τον Σωτήρη Λαμπρόπουλο να μιλήσει και να τον συγχαρεί γι' αυτή την προσφορά του στην Τρίπολη.

 

 Προσφωνεί το Σωτήρη Λαμπρόπουλο ο αρκάς σκηνοθέτης Σούλης Παπανικολάου

 

 

Οπρόεδρος της ΕΤΑ Φώτης Τούντας προσφέρει τιμητική πλακέτα στον κύριο Λαμπρόπουλο

 

 

Σούλης Παπανικολάου

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: