Την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν αργά το μεσημέρι οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 189 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

MESOLOGI11Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνο, ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στην επίσημη δοξολογία του τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος ενώ μετά το πέρας της πομπής της Ιερής Εικόνας, κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων.

 

 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Επίσης παραβρέθηκαν πρέσβεις αρκετών χωρών, Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Αρχηγείων Στρατού, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής. Παρών ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Επίσης υπήρχε εκπροσώπηση των αδελφοποιημένων Δήμων και αρκετών πόλεων της Κύπρου.

 

 

Περισσότεροι από 170 σύλλογοι και 25 φιλαρμονικές συμμετείχαν στην πομπή, η οποία ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες και ντόπιοι.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης Θεόδωρος Καραλής εκπροσώπησε τον Δήμο μας και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων στην 189η επέτειο από την έξοδο του Μεσολογγίου μαζί με την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης ως αδελφοποιημένος Δήμος προσκεκλημένοι του Δημάρχου Μεσολογγίου κ. Νίκου Καραπάνου.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: