zarafetasΤο καλωσόρισμα έγινε από την Γεν.Γραμματέα της Π.Ε.Α. κα Ραβάνη Δήμητρα που έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Π.Ε.Α. κ.Γεώργιο Ζαραφέτα, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της Ένωσης λέγοντας:
«Αγαπητοί Συμπατριώτες Αρκάδες,
Σας καλωσορίζω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, και σας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην Πρόσκλησή μας και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το έργο μας και θα συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό της Αρκαδίας:
1. Με δυναμική παρέμβαση η Π.Ε.Α. κράτησε το 11ο Σ.Π. αυτοδύναμο στην Τρίπολη.


2. Πετύχαμε τη χωροθέτηση του Στρατιωτικού αεροδρομίου να λειτουργήσει και ως πολιτικό.
3. Πετύχαμε και δημιουργήσαμε ένα φάκελο στο Υπουργείο Παιδείας που αναφέρεται στην Ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
4. Με παρέμβασή μας πετύχαμε να γίνουν στην Αρκαδίας οι φυλακές υψίστης ασφαλείας.
5. Οργανώσαμε 7 εκδηλώσεις στην Αθήνα για το θεό Πάνα που τον λάτρευαν οι Αρκάδες και η λατρεία του διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα “το Αρκαδικό Γλέντι” που έγινε βίωμα σε όλους τους Αρκάδες.
6. Καταθέσαμε προτάσεις και παρεμβάσεις για ανάπλαση της Πλατείας Άρεως.
7. Οργανώσαμε συνάντηση με εκδότες του Αρκαδικού Τύπου και με την συμμετοχή του Πανεπιστημίου με πρόταση τη δημιουργία Κέντρου Αρκαδικού Τύπου με πλήρες Αρχείο Εφημερίδων.
8. Δυναμική παρουσίαση και διαμαρτυρία για τα έργα α) δρόμο Τρίπολης-Άστρους, β) παράκαμψη Λαγκαδίων, γ) Κιβέρι - Λεωνιδίου.
9. Οργανώσαμε Ημερίδα στην Τρίπολη με τα Τ.Ε.Ι. Αθηνών και με τα ξενοδοχεία Αρκαδίας. Στόχος μας η Ανάπτυξη της Αρκαδίας.
10. Δυναμική παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας για να μην κλείσει ο Υγειονομικός Σταθμός Τροπαίων.
11. Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ.Γεωργιάδη για την αξιοποίηση της δωρεάς της κας Γιαννούλας Γκουντάνη που λίμναζε στα συρτάρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για την ίδρυση αιμοδυναμικού τμήματος στην Καρδιολογική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
12. Συνάντηση με την Υπουργό Υγείας κα Παπακώστα Κατερίνη για την επάνδρωση του καρδιολογικού τμήματος με ειδικευμένο προσωπικό και πίστωση για την διαμόρφωση του χώρου ποσού 600.000 ευρώ.
13. Οργανώσαμε 4 ημερίδες κατά των Ναρκωτικών “Η μάστιγα του αιώνα” με στόχο την πρόβλεψη – καταπολέμηση – αποκατάσταση των ασθενών.
14. Οργανώσαμε εκδήλωση για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Αγαπητοί Συμπατριώτες Αρκάδες,
Κύριος σκοπός της Ένωσης είναι η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της Αρκαδίας.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το 1ο Συνέδριο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Αρκαδία. Στόχος μας είναι η Αρκαδία να γίνει τόπος προσκυνηματικού θρησκευτικού προορισμού της Ορθοδοξίας και η ανάδειξη των Ιερών Μονών της Αρκαδίας σε “Φάρο της Ορθοδοξίας” και Αγίου Όρους της Πελοποννήσου.
Για το σκοπό αυτό οργανώσαμε 7 Ημερίδες στα Ιστορικά Μοναστήρια της Αρκαδίας με συνεργάτες τους φλογερούς Ιεράρχες μας, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο και τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ.Ιερεμία.
Θέλω να σας τονίσω ότι τον Πνευματικό – Θρησκευτικό Τουρισμό στην Αρκαδία τον στηρίζει δυναμικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κος Γιαννακούρας Ευάγγελος και οι Δήμαρχοι της Αρκαδίας, καθότι έχουν αξιολογήσει και γνωρίζουν τα μεγάλα οφέλη που αναπτύσσονται μέσα από τον πνευματικό – θρησκευτικό τουρισμό για την Αρκαδία».
Μετά από τον απολογισμό του έργου της Π.Ε.Α. από τον Πρόεδρο:
α) Έγινε οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία της Π.Ε.Α. κ.Ανδρέα Τσουκαλά όπου ενεκρίθη παμψηφεί από τους Συνέδρους,
β) Ενεκρίθη η αναθεώρηση του Καταστατικού κατά άρθρο,
γ) Αποφάσισε, η Γενική Συνέλευση, την κατάργηση του άρθρου 13 του καταστατικού και έκρινε όπως οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην Π.Ε.Α. να παραμείνουν στο Δ.Σ. όλοι την τριετία που έχουν εκλεγεί.
δ) Στην συνέχεια ενεκρίθη το πρόγραμμα Δράσης Π.Ε.Α. και ο προϋπολογισμός του 2015.
Χαιρετισμό απεύθυναν και συνεχάρηκαν τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. για την μεγάλη προσφορά για την Ανάπτυξη της Αρκαδίας.
Στο σημείο αυτό ο Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ.Δεμέτσικας Αντώνης εξήρε την μεγάλη προσφορά του Προέδρου κ.Γεώργιου Ζαραφέτα για την Αρκαδία και πρότεινε από την Γενική συνέλευση να τον ανακηρύξει επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.
Η πρόταση ενεκρίθη ομοφώνως από την Γεν.Συνέλευση με παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Ο κ. Ζαραφέτας εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ και δήλωσε «Θα είμαι πάντα κοντά στην Αρκαδία, και ευχαριστώ πολύ τους πρώην Γραμματείς της Π.Ε.Α. κ.Κων/νο Κουμπέτσο και κ.Πάνο Αναγνωστόπουλο για την υπέροχη συνεργασία μας για το καλό της Αρκαδίας».
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους εξής:
1. κα Μαντούβαλου Μαρία, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών,
2. κ.Γιαννικόπουλος Ηλίας, καθηγητής - συγγραφέας, τ.Πρόεδρος Παγγορτυνιακής Ένωσης,
3. κ.Κυριακοπούλου Χριστίνα, Πρόεδρος Αρκάδων Καλλιθέας,
4. κ.Παλιβός Παναγιώτης, Πρόεδρος Ένωσης Βιζινιωτών,
5. κ.Θεοδωρόπουλος Ευάγγελος, Αναπληρωτής Γραμματέας της Π.Ε.Α.,
6. κ.Ζευκελής Νίκος, Πρόεδρος Σταδιοδρομιών,
7. κ.Ζευκελής Πάνος,
8. κ.Θεοδωρακόπουλος Νίκος, Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Α.
9. κ.Καντρινιός Μάνος, Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Α.
10. κ.Γεωργακόπουλος Σταύρος, πρώην Γραμματέας της Π.Ε.Α.
Ο κ.Θεοδωρακόπουλος έθεσε θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης των σκουπιδιών, που πρόκειται να κατασκευάσει ο Δήμος Γορτυνίας στην περιοχή Καστανή Γορτυνίας, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν με μπροστάρη τον κ.Αριστείδη Αντωνόπουλο. Ακολούθησαν τοποθετήσεις για το ίδιο θέμα από τον Νίκο Ζευκελή και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Ευάγγελο Θεοδωρόπούλο. Ο πρόεδρος της Π.Ε.Α. κ.Ζαραφέτας τόνισε ότι στο θέμα αυτό πρέπει να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες. Το λόγο πήρε ο Αρκάς Σχολικός Σύμβουλος, κ.Φώτιος Κατσογιάννης, ο οποίος μίλησε για το στέγαστρο στην Ηρώδου Αττικού στην Λουκού.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: