dafni imittosΟ Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης -Υμηττού με επικεφαλής τον πρόεδρό του Δημήτρη Γιαννακούρα, πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής 4 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημαρχείου στη Δάφνη Αττικής, μεγαλειώδη εκδήλωση για τα 194 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα την Άλωση ,την οποία είχε επιμεληθεί ο Γραμματέας των Αρκάδων Ηλιούπολης Πάνος Αναγνωστόπουλος .
Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Γεωργίου θ.Πραχαλιά, τακτικού μέλους της εταιρείας Πελοποννησιακών σπουδών με θέμα η « Η Άλωση της Τριπολιτσάς » και ακούστηκαν Κολοκοτρωνέικα τραγούδια από τη Νάντια Καραγιάννη.
Το πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό «Ελλήνων Ρίζες».
Το ενδιαφέρον του κόσμου για την εκδήλωση ήταν πολύ μεγάλο , την οποία και παρακολούθησαν πλέον των τετρακοσίων φίλων του Συλλόγου.


Το πρόγραμμα παρουσίασε ο υπεύθυνος πολιτιστικών του Συλλόγου ,σκηνοθέτης Σούλης Παπανικολάου.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης , ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Γιαννακούρας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης και υπεύθυνος τύπου Σωτήρης Παπαδημητρίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας .
Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους
Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος, της Παγγορτυνιακής Παναγιώτης Πλέσσιας και ο επίτιμος πρόεδρός της Ηλίας Γιαννικόπουλος , της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Νίκος Θεοδωρακόπουλος με τον επίτιμο πρόεδρο Γιώργο Ζαραφέτα , της Ένωσης Τριπολιτών Φώτης Τούντας .
Επίσης οι πρόεδροι των Αρκάδων Χαλανδρίου Άννα Βυτινάρου , Ηλιούπολης Νίκος Αντζινάς , Γλυφάδας Νίκος Τσιντής , Καλλιθέας κ Κυριακοπούλου, Παπαραίων Βασίλης Αποστολόπουλος, Αγριακωνιτών Νίκος Αγκάνης, ο πρώην Δήμαρχος Υμηττού και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Αργιανάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας Θεοδωρόπουλος Βαγγέλης, και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Ο.Η.Ε Παναγιώτης Καραφωτιάς.
Επίσης τίμησαν οι εκδότες της εφημερίδας "Γορτυνία" Κος Καλύβας Κώστας & η κόρη του Πέννυ Γεν. Γραμματέας της Παγγορτυνιακής Ένωσης όπως και ο εκδότης της Εφημερίδας «Νέα της Μεγαλόπολης» Κώστας Φίλανδρος .

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: