TS143 ορειβάτες ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 04.10.15 από την Τρίπολη με προορισμό την πανέμορφη Κυνουρία. Στο Άστρος και στον Άγιο Ανδρέα προστέθηκαν στη συντροφιά μας άλλοι δέκα συνορειβάτες και όλοι μαζί ξεκινήσαμε από τη Ρεποντίνα για την Ι.Μ. του Αγ. Γεωργίου Ενδύσσενας, μέσα από χωματόδρομο και μονοπάτι. Μετά από 1 ½ ώρα ανηφορικής πορείας φτάσαμε στην Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου. Η θέα προς τον Αργολικό Κόλπο και τις παραλίες της Κυνουρίας ήταν εξαιρετική βοηθούντος και του θαυμάσιου καιρού.
Φτάνοντας στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι, μας περίμενε μια μικρή έκπληξη καθόσον οι φίλοι μας από το Άστρος μάς προσέφεραν τσίπουρο,κρασί, κανελλάδα, αναψυκτικά, σαλάτες, τυριά κλπ... Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

Μετά τη στάση μας, η πλειονότητα των ορειβατών συνέχισε προς τη Σουβάλα, ενώ μια μικρή ομάδα κατηφόρισε από τα ίδια προς τη Ρεποντίνα. Η πορεία προς Σουβάλα ήταν απαιτητική διότι το μονοπάτι ήταν πετρώδες αλλά κατάφυτο από πουρνάρια, αριές, σχοίνα, κουμαριές κλπ. Μετά από 3 ½ ώρες φτάσαμε στην παραλία του Τσέρφου, όπου ο Πέτρος και η Άννα μας πρόσφεραν στο σπίτι τους τα σχετικά κεράσματα!
Ακολούθησε μπάνιο στα δροσερά νερά του Τσέρφου και στη συνέχεια μεταβήκαμε, κατά τα ειωθότα, στην παρακείμενη ταβέρνα για τα περαιτέρω...
Να ευχαριστήσουμε στο σημείο αυτό το Χ. Μαρκαντέ, αρχηγό της εξόρμησης, για την λεπτομερή και ακριβή σηματοδότηση του μονοπατιού από το μοναστήρι προς Τσέρφου.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: